Harmony

Harmony Smart Keyboard

Smart Keyboard

Het Smart Keyboard geeft een geheel nieuwe invulling aan 'couchsurfing'. Geniet van een complete streaming media-ervaring dankzij snellere en eenvoudigere zoekopdrachten en navigatie, plus Harmony-thuisentertainmentbediening.

We gaan van start.

terug naar boven

Inhoud van de doos

Harmony Smart Keyboard

Smart Keyboard
Met het Harmony Smart Keyboard kunt u tekst invoeren op computers, gameconsoles, aangesloten media-apparaten en kunt u met de muis navigeren op computers en ondersteunde apps.

Twee AA-batterijen zijn meegeleverd.

Harmony Hub

Smart Keyboard
De Harmony Hub is de spil in de Harmony afstandsbediening voor thuisentertainment. U plaatst deze dichtbij uw televisie, settopbox, gameconsole of ander apparaat. De Harmony Hub maakt gebruik van Infrarood- (IR), Bluetooth-, Wi-Fi- en de meegeleverde USB-ontvangers om al uw apparaten te bedienen.

Omdat het Harmony Smart Keyboard de opdrachten via de Harmony Hub verstuurt, moet de hub altijd aan staan.

USB-ontvanger (x2)

USB-ontvanger   USB-ontvanger
Als een van uw apparaten geen ondersteuning voor Bluetooth heeft, kunt u een USB-ontvanger in de USB-poort van dat apparaat plaatsen. Dan kunt u tekst invoeren.

De USB-ontvangers hebben verbinding met de hub via een radiofrequentiesignaal (RF) dat goed werkt in normale woonkameromgevingen en geen hinder ondervindt van een kastdeur bijvoorbeeld.

Stroomadapter

Stroomadapter
Sluit de stroomadapter op de Harmony Hub aan. Het duurt 30 seconden voor de hub is ingeschakeld.

IR-miniblaster

IR-miniblaster
De IR-miniblaster wordt aangesloten op de achterkant van de hub en helpt het bereik voor apparaten die worden bediend via infrarood, te vergroten.

Gebruik dit als uw entertainmentsysteem in een afgesloten kast staat en u apparaten achter kastdeuren hebt staan.

Het gebruik van de IR-miniblaster is wel of niet nodig, afhankelijk van uw opstelling

USB-verlengsnoer

USB-verlengsnoer
Met het USB-verlengsnoer kunt u de USB-ontvanger gemakkelijker op lastig bereikbare USB-poorten aansluiten. U kunt het USB-verlengsnoer ook gebruiken om het bereik van de USB-ontvanger te verbeteren als de tekstinvoer traag verloopt.

Het gebruik van de IR-miniblaster is wel of niet nodig, afhankelijk van uw opstelling

USB-kabel

USB-kabel
Als uw smartphone geen ondersteuning biedt voor Bluetooth LE-technologie, kunt u met de USB-kabel de Harmony Hub op uw computer aansluiten zodat de aanmeldgegevens voor uw Wi-Fi-thuisnetwerk kunnen worden opgeslagen op de hub. De Harmony Hub maakt gebruik van Wi-Fi om met de Harmony-app te communiceren die wordt gebruikt voor zowel set-up als vervolgens bediening.

Het gebruik van de IR-miniblaster is wel of niet nodig, afhankelijk van uw opstelling

terug naar boven

Hoe het Harmony Smart Keyboard werkt

Zo werkt het

Zo werkt het

Smart Keyboard
Het Harmony Smart Keyboard communiceert met de Harmony Hub met behulp van een radiofrequentiesignaal (RF).
Smartphone
De Harmony-app communiceert met de Harmony Hub met behulp van Wi-Fi. Start een activiteit op het Smart Keyboard of de Harmony-app. Alles blijft synchroon.
Smart Keyboard
of
Smartphone
Het Smart Keyboard communiceert met de Harmony Hub met behulp van een radiofrequentiesignaal (RF).

De Harmony-app communiceert met de Harmony Hub met behulp van Wi-Fi. Start een activiteit op het Smart Keyboard of de Harmony-app. Alles blijft synchroon.
pijl
pijl
Harmony Hub
De Harmony Hub is de spil van uw Harmony-systeem
De hub ontvangt opdrachten van het Smart Keyboard of de Harmony-app en stuurt deze door naar al uw apparaten.
pijl
IR

Infrarood (IR)
Bluetooth

Bluetooth
USB-ontvanger

USB-ontvanger
Wi-Fi

Wi-Fi

Zo werkt Harmony met uw apparaten

Mac of PC
IR of USB-ontvanger
Als uw computer beschikt over Bluetooth-voorzieningen raden we aan deze bedieningsmethode te gebruiken zodat de USB-ontvangers kunnen worden gebruikt voor apparaten die geen Bluetooth hebben.

Als uw computer niet beschikt over Bluetooth-voorzieningen, kunt u een Harmony USB-ontvanger aansluiten.

De Harmony-app begeleidt u bij het toevoegen en koppelen van uw computer tijdens het set-upproces. Meer informatie:
Apple TV
Bluetooth + IR
De Harmony Hub bedient Apple TV met een Bluetooth-verbinding voor tekstinvoer en Infrarood voor in- en uitschakelen.

Tijdens de set-up wordt u gevraagd de Apple TV aan te zetten, Bluetooth-verbinding te selecteren in het menu van Apple TV en te beginnen met het koppelen.

Voor meer informatie raadpleegt u: Hoe Harmony werkt met Apple TV.

PlayStation3
Bluetooth + USB-ontvanger
De Harmony Hub bedient PlayStation 3 met Bluetooth voor in- en uitschakelen en de USB-ontvanger voor tekstinvoer.

Voor meer informatie raadpleegt u: Hoe Harmony werkt met PlayStation 3.
Xbox 360 / Xbox One
IR + USB-ontvanger
De Harmony Hub bedient Xbox 360/One met IR voor in- en uitschakelen en de USB-ontvanger voor tekstinvoer. Mogelijk moet u het meegeleverde USB-verlengsnoer gebruiken om de USB-ontvanger op de Xbox aan te sluiten.

Zorg dat u de hub of de IR-miniblaster heel dicht bij de voorkant van de Xbox plaatst, omdat deze een sterk signaal nodig heeft om naar behoren te functioneren. Meer informatie:
Roku
Wi-Fi
De Harmony Hub kan de Roku bedienen met behulp van uw Wi-Fi-thuisnetwerk.

Zorg dat de Roku is ingeschakeld en is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als uw telefoon. De Harmony-app zoekt naar dit apparaat tijdens de set-up en begeleidt u bij het koppelen.

Voor meer informatie raadpleegt u: Hoe Harmony werkt met Roku.
Smart TV's
Bluetooth of USB-ontvanger
De Harmony Hub schakelt uw Smart TV in en bedient deze met behulp van IR.

Afhankelijk van het merk van uw televisie kunt u met Harmony mogelijk ook tekst invoeren via Bluetooth of de Harmony USB-ontvanger.

U kunt uw Smart TV opzoeken voor meer informatie.
Standaard-tv's, AV-ontvangers, Settopboxen, enz.
IR
De Harmony Hub stuurt IR-signalen naar uw televisie, AV-ontvanger, settopbox/satellietontvanger en andere apparaten voor thuisentertainment.

Waar u de Harmony Hub het beste kunt plaatsen.

Aanvullende tips en opmerkingen

• De Harmony Hub kan maximaal twee USB-ontvangers bedienen. Gebruik Bluetooth-koppeling waar mogelijk.
  • Wilt u meer apparaten kunnen bedienen met de USB-ontvanger? U kunt de USB-ontvanger afwisselend op verschillende apparaten gebruiken. De Harmony-app begeleidt u bij deze toewijzing tijdens de set-up.

terug naar boven

De Harmony Hub plaatsen

Selecteer uw type kast

Selectievakje
Open kasten
Selectievakje
Gesloten kasten

De Harmony Hub plaatsen

• Plaats de Harmony Hub bovenop uw kast of op een grote open plank die nergens door wordt belemmerd.
  • IR-signalen die vanaf de hub worden gestuurd, ketsen af op wanden en andere oppervlakken voordat ze bij uw apparaten terechtkomen. Een directe zichtlijn is meestal niet nodig.
Open kasten
  • Plaats de Harmony Hub bovenop uw kast of op een grote open plank die nergens door wordt belemmerd.
  • IR-signalen die vanaf de hub worden gestuurd, ketsen af op wanden en andere oppervlakken voordat ze bij uw apparaten terechtkomen. Een directe zichtlijn is meestal niet nodig.
Gesloten kasten
  • Plaats de Harmony Hub in de kast, op of naast de meeste apparaten.
  • IR-signalen die vanaf de hub worden gestuurd, ketsen af op wanden, de binnenkant van kasten en andere oppervlakken voordat ze bij uw apparaten terechtkomen. Een directe zichtlijn is meestal niet nodig.
  • Sluit de IR-miniblaster aan op de achterzijde van de hub en plaats deze bovenop de kast zodat deze de IR-signalen naar uw televisie kan sturen.

De Harmony Hub inschakelen

Schakel de Harmony Hub in
  • Sluit de meegeleverde voedingsadapter aan op de Harmony Hub. Het duurt 30 seconden voordat de hub is opgestart.

Het Harmony Smart Keyboard inschakelen

Treklipje
  • Trek de batterijlipjes uit de achterkant van uw toetsenbord.

Aan / Uit

terug naar boven

De Harmony-app en Wi-Fi-installatie downloaden

Wi-Fi-installatie

Selecteer uw type telefoon of tablet

Selectievakje
Apple iPhone of iPad

Selecteer uw model
  • iPhone 4S of hoger
  • iPhone 4 of lager
  • iPad 3 of iPad mini
  • iPad 1 of 2
Selectievakje
Android-telefoon of tablet

De Harmony Hub verbinden met uw Wi-Fi-thuisnetwerk

1. Bezoek de Apple-app Store of Google Play en zoek naar Harmony App.
      Apple Store
  2. Start de app en selecteer Doorgaan.
  3. Selecteer Nieuwe afstandsbediening instellen onder aan het scherm.
  4. Doorloop de volgende schermen volgens de instructies:
    • Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld op uw iPhone.
    • Zorg dat uw telefoon is verbonden met uw Wi-Fi-thuisnetwerk.
    • Zorg dat de Harmony Hub is ingeschakeld.
    • Druk op de knop Koppelen / Resetten aan de achterzijde van de Harmony Hub.
    • De Harmony-app hoort de Harmony Hub na enkele seconden te vinden.

Problemen? Bekijk ons ondersteuningsartikel:
      De Harmony-app kan de Harmony Hub niet vinden.
  5. Zodra uw telefoon en de Harmony Hub zijn gekoppeld via Bluetooth, wordt u gevraagd uw Wi-Fi-aanmeldgegevens in te voeren.
  6. Geef de Harmony Hub een naam zoals "woonkamer".
  7. Zodra u bent verbonden met Wi-Fi, kunt u verdergaan met de set-up. Doorgaan.
Telefoon
Laden
Deze generatie iPhone of iPad biedt geen ondersteuning voor Wi-Fi-installatie direct vanaf de telefoon. Configuratie met behulp van een Mac- of Windows-computer is echter wel mogelijk.
  1. Ga naar setup.myharmony.com in de browser op uw laptop of desktopcomputer.
  2. Als u al beschikt over een Harmony-afstandsbediening of myharmony.com-account, kunt u zich aanmelden. Anders selecteert u Account maken.
  3. U krijgt de instructie de Harmony-browserinvoegtoepassing en Microsoft Silverlight te installeren.

Problemen? Bekijk ons ondersteuningsartikel:
    Probleemoplosser voor myharmony.com-invoegtoepassing of wit scherm.
  4. Sluit de Harmony Hub op uw computer aan met de meegeleverde USB-kabel.

Problemen? Bekijk ons ondersteuningsartikel:
    Harmony wordt niet gedetecteerd door de computer.
  5. U wordt gevraagd uw aanmeldgegevens voor Wi-Fi in te voeren.
  6. Geef de Harmony Hub een naam zoals "woonkamer".

Zodra u met Wi-Fi bent verbonden, kunt u doorgaan met de set-up vanaf uw iPhone.
  1. Bezoek de Apple-app Store en installeer de Harmony-app.
  2. Start de app en selecteer Doorgaan.
  3. De Harmony Hub wordt vermeld met de naam die u hebt opgegeven.
    Klik op Setup omdoor te gaan.
Laptop
Startpagina
  1. Bezoek Google Play en installeer de Harmony-app.
  2. Start de app en selecteer Doorgaan.
  3. Selecteer Nieuwe afstandsbediening instellen onder aan het scherm.
  4. Ga verder met de volgende schermen volgens de instructies:
    • Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld op uw telefoon.
    • Zorg dat uw telefoon is verbonden met uw Wi-Fi-thuisnetwerk.
    • Zorg dat de Harmony Hub is ingeschakeld.
    • Druk op de knop Koppelen / Resetten aan de achterzijde van de Harmony Hub.
    • De Harmony-app hoort de Harmony Hub na enkele seconden te vinden.

Problemen? Bekijk ons ondersteuningsartikel:
      De Harmony-app kan de Harmony Hub niet detecteren.
  5. Zodra uw telefoon en de Harmony Hub zijn gekoppeld via Bluetooth, wordt u gevraagd uw Wi-Fi-aanmeldgegevens in te voeren.
  6. Geef de Harmony Hub een naam zoals "woonkamer".
  7. Zodra u bent verbonden met Wi-Fi, kunt u verdergaan met de set-up. Doorgaan.
Telefoon
Laden

terug naar boven

Instellen van uw apparaten en activiteiten

Set-up van het Smart Keyboard

1. Als u al beschikt over een Harmony-afstandsbediening of myharmony.com-account, meldt u zich aan. Anders selecteert u Account maken.
  2. U wordt langs verschillende schermen geleid waarin wordt uitgelegd hoe het Harmony Smart Keyboard werkt.
  3. Als u al een Harmony-afstandsbediening hebt en de apparaten en activiteiten daarvan wilt importeren, kunt u deze inderdaad kopiëren naar uw nieuwe Smart Keyboard. Als u nog geen Harmony-afstandsbediening hebt, selecteert u Nieuwe set-up.
  4. Voer de fabrikant en het modelnummer van uw televisie in.
  5. De Harmony-app test uw televisie om vast te stellen of deze bediend kan worden.
  6. U wordt gevraagd verschillende andere apparaten toe te voegen. Hierna gebeurt het volgende:
    • Het apparaat wordt getest om vast te stellen of het naar behoren werkt.
    • Er wordt gekoppeld met de nodige apparaten.
    • Er wordt een Harmony-activiteit gemaakt zodat u een groep apparaten kunt bedienen.
    • Er wordt een lijst met Favoriete zenders gemaakt.
  7. Ten slotte kunt u maximaal 6 activiteiten toewijzen aan de activiteitenknoppen op uw Harmony Smart Keyboard.
  8. Dan bent u klaar. Meer te weten komen over het gebruik van het Smart Keyboard.
Telefoon
Laden
Telefoon
Laden

terug naar boven

Meer informatie over de functies van het Smart Keyboard

Smart Keyboard-functies

Het Smart Keyboard gebruiken

Scroll over het Smart Keyboard of klik erop voor meer informatie.
Smart Keyboard-functies

Schakel het keyboard in of uit met deze schakelaar. Ook als het keyboard is uitgeschakeld, kan de Harmony-app worden gebruikt om uw entertainmentsysteem te bedienen.

Als u de kleurentoetsen gebruikt in combinatie met de Fn-toets, kunt u navigeren in de menu's van PS3, Xbox en sommige DVR-menu's van kabel-/satellietontvangers.

Deze toetsen kunnen worden aangepast met de Harmony-app en hebben speciale functies afhankelijk van de activiteit waarin u zich bevindt.

Harmony-activiteitenknoppen bieden toegang tot 6 verschillende activiteiten met één druk op de knop. Voor 3 activiteiten drukt u kort en voor 3 verdere activiteiten drukt u iets langer.

Bekijk een aangesloten computer op uw tv, kijk naar tv, kijk naar een film of voer een van de andere aangepaste activiteiten uit die u kunt maken op de Harmony-app.

Activiteitstoetsen

Met de trackpad navigeert u door aangesloten computers en/of gameconsoles/smart tv-apps die ondersteuning bieden voor een muis.

Gebruik twee vingers om omhoog en omlaag te scrollen door webpagina's, tik om te klikken en als u Windows 8® gebruikt, zijn ook randgebaren ondersteund.

De Windows-toets functioneert ook als de 'Menu'-knop op apparaten zoals PS3 en Xbox, en als de Command-toets op Mac-computers.

Windows-toets

Ga snel naar 3 veelgebruikte knoppen. Deze kunnen verder worden aangepast met de Harmony-app en zijn uniek voor elke activiteit.

DVR-toetsen

Wanneer u het Smart Keyboard met twee handen vasthoudt, kunt u uw rechterduim op het trackpad gebruiken en tegelijkertijd deze handig geplaatste extra linkerknop met uw linkerhand gebruiken.

Linkerkliktoets

Wanneer u deze toets gebruikt in combinatie met de Fn-toets kunt u ook Page Up/Down op uw computer doen of Kanaal omhoog/omlaag op uw settopbox.

Richtingstoetsen

Druk op de knop Uit om al uw entertainmentapparaten uit te schakelen.

Tip: U hoeft niet op de knop Uit te drukken wanneer u heen en weer schakelt tussen twee activiteiten. Harmony onthoudt wat er al is ingeschakeld en wijzigt alleen wat nodig is.

Uit-toets
Bekijk in plaats hiervan een lijst met functies van het Smart Keyboard.
Terug naar de oorspronkelijke afbeelding van Smart Keyboard-functies.

Harmony-activiteitenknoppen
Activiteitstoetsen
Harmony-activiteitenknoppen bieden toegang tot 6 verschillende activiteiten met één druk op de knop. Voor 3 activiteiten drukt u kort en voor 3 verdere activiteiten drukt u iets langer.

Bekijk een aangesloten computer op uw tv, kijk naar tv, kijk naar een film of voer een van de andere aangepaste activiteiten uit die u kunt maken op de Harmony-app.
Harmony uit-knop
Uit-toets
Druk op de knop Uit om al uw entertainmentapparaten uit te schakelen.

Tip: U hoeft niet op de knop Uit te drukken wanneer u heen en weer schakelt tussen twee activiteiten. Harmony onthoudt wat er al is ingeschakeld en wijzigt alleen wat nodig is.
Snelle kabel-/satellietknoppen
DVR-toetsen
Snel naar 3 veelgebruikte knoppen. Deze kunnen verder worden aangepast met de Harmony-app en zijn uniek voor elke activiteit.
Richtingstoetsen
Richtingstoetsen
Het blok met richtingstoetsen kan worden gebruikt om te navigeren in schermmenu's.

Wanneer u deze toets gebruikt in combinatie met de Fn-toets kunt u ook Page Up/Down op uw computer doen of Kanaal omhoog/omlaag op uw settopbox.
PlayStation en kleurentoetsen
Kleurentoetsen
Als u de kleurentoetsen gebruikt in combinatie met de Fn-toets kunt u navigeren in de menu's van PS3, Xbox en sommige DVR-menu's van kabel-/satellietontvangers.

Deze toetsen kunnen worden aangepast met de Harmony-app en hebben speciale functies afhankelijk van de activiteit waarin u zich bevindt.
Trackpad
Trackpad
Met de trackpad navigeert u door aangesloten computers en/of gameconsoles/smart tv-apps die ondersteuning bieden voor een muis.

Gebruik twee vingers om omhoog en omlaag te scrollen door webpagina's, tik om te klikken en als u Windows 8® gebruikt, zijn ook randgebaren ondersteund.
Linksklikken
Linkerkliktoets
Wanneer u het Smart Keyboard met twee handen vasthoudt, kunt u uw rechterduim op het trackpad gebruiken en tegelijkertijd deze handig geplaatste extra linkerknop met uw linkerhand gebruiken.
Windows-toets
Windows-toets
De Windows-toets functioneert ook als de 'Menu'-knop op apparaten zoals PS3 en Xbox, en als de Command-toets op Mac-computers.
Aan/uit-schakelaar
Aan / Uit
Schakel het keyboard in of uit met deze schakelaar. Ook als het keyboard is uitgeschakeld, kan de Harmony-app worden gebruikt om uw entertainmentsysteem te bedienen.

Aanvullende tips

• Gebruikt u één van de USB-ontvangers niet? Bewaar deze veilig in de batterijhouder van uw keyboard.
  • Wilt u een van de knoppen aanpassen aan uw voorkeuren? Bekijk ons ondersteuningsartikel: Knoppen op het Smart Keyboard aanpassen
Tip: Houd uw Harmony gesynchroniseerd met uw apparaten door uw televisie, settopbox en andere apparaten niet handmatig of met hun oorspronkelijke afstandsbedieningen in en uit te schakelen.

Harmony-app gebruiken

Telefoon
Laden

Help

Als apparaten niet synchroon lopen wanneer u een activiteit begint met het Smart Keyboard, zal de helpfunctie in de Harmony-app zorgen dat de synchronisatie weer wordt hersteld.

Ga naar Menu > Instellingen> Help en tik op de Aan-uit- en/of Ingang-knoppen voor alle apparaten die niet synchroon lopen.

Ingang

Naast toegang tot alle opdrachten voor uw activiteiten en apparaten biedt de Harmony-app toegang tot uw favoriete tv- en Roku-zenders met één druk op de knop.

Soft keyboard

De Harmony-app biedt dezelfde voordelen van tekstinvoer als het Smart Keyboard. Wanneer een apparaat in uw huidige apparaat is ingesteld voor tekstinvoer, verschijnt het toetsenbordpictogram in de Harmony-app. Tik erop om het soft-keyboard weer te geven. Terwijl u typt, ziet u de letters in de Harmony-app zodat u kunt zien of u goed typt.

Instellingen en aanpassingen

De Harmony-app begeleid u niet alleen bij de eerste set-up maar biedt volledige toegang tot al uw accountinstellingen en aanpassingsopties.

Ga naar Menu > Instellingen > Activiteiten en apparaten bewerken. Daar kunt u het volgende doen:
  • Een apparaat toevoegen of verwijderen
  • Activiteitsinstellingen wijzigen
  • De knoppen op uw Harmony Smart Keyboard aanpassen. Meer informatie
  • Een aangepaste reeks opdrachten of een macro maken. Meer informatie
Ga naar Menu > Bewerken vanuit een willekeurig scherm om te zien welke opties beschikbaar zijn.

terug naar boven

Probleemoplossing en tips