Aan de slag met Harmony Smart Keyboard

Bekijk de setup-studieles: uw thuisentertainmentapparaten toevoegen, uw eendruksactiviteiten instellen en meer te weten komen over het gebruik van uw Smart Keyboard. Al ingesteld en er werkt iets niet? Onze probleemoplossers en ondersteuningsartikelen zijn er om u te helpen.

Laten we aan de slag gaan!

Harmony ontdekken
Inhoud van de doos
De Harmony Hub plaatsen
Bezig met downloaden van Harmony App
Apparaten en activiteiten toevoegen
Productfuncties
Ondersteuningsartikelen
Menu

Hoe werkt de Harmony?

Uw Harmony Smart Keyboard geeft een geheel nieuwe invulling aan 'couchsurfing'. Geniet van een complete streaming media-ervaring dankzij snellere en eenvoudigere zoekopdrachten en navigatie, plus Harmony-thuisentertainmentbediening.

Bovendien kunt u dankzij uw Smart Keyboard de afstandsbedieningen van 8 van uw thuisentertainmentapparaten combineren tot één afstandsbediening. Zo kunt, en moet, u die andere afstandsbedieningen uit het zicht bewaren!

De Harmony App voor smartphones begeleidt u bij het invoeren van de fabrikant en modelnummers van uw thuisapparaten, zodat Harmony weet hoe deze apparaten moeten worden bediend. MyHarmony helpt u daarna met het maken van activiteiten (of scènes) waardoor televisie kijken en gamen slechts een druk op de knop zijn verwijderd.

We gaan van start.

Verklaring van Harmony-activiteiten

Inhoud van de doos

Harmony Smart Keyboard

Met het Harmony Smart Keyboard kunt u tekst invoeren op computers, gameconsoles, aangesloten media-apparaten en kunt u met de muis navigeren op computers en ondersteunde apps.

Twee AA-batterijen zijn meegeleverd.

Harmony Hub

De Harmony Hub is de spil in de Harmony afstandsbediening voor thuisentertainment. U plaatst deze dichtbij uw televisie, settopbox, gameconsole of ander apparaat. De Harmony Hub maakt gebruik van Infrarood- (IR), Bluetooth-, Wi-Fi- en de meegeleverde USB-ontvangers om al uw apparaten te bedienen.

Omdat het Harmony Smart Keyboard de opdrachten via de Harmony Hub verstuurt, moet de hub altijd aan staan.

USB-ontvanger (x2)

Als een van uw apparaten geen ondersteuning voor Bluetooth heeft, kunt u een USB-ontvanger in de USB-poort van dat apparaat plaatsen. Dan kunt u tekst invoeren.

De USB-ontvangers hebben verbinding met de hub via een radiofrequentiesignaal (RF) dat goed werkt in normale woonkameromgevingen en geen hinder ondervindt van een kastdeur bijvoorbeeld.

Stroomadapter

Sluit de stroomadapter op de Harmony Hub aan. Het duurt 30 seconden voor de hub is ingeschakeld.

IR-miniblaster

De IR-miniblaster wordt aangesloten op de achterkant van de hub en helpt het bereik voor apparaten die worden bediend via infrarood, te vergroten.

Gebruik dit als uw entertainmentsysteem in een afgesloten kast staat en u apparaten achter kastdeuren hebt staan.

Het gebruik van de IR-miniblaster is wel of niet nodig, afhankelijk van uw opstelling.

USB-verlengsnoer

Met het USB-verlengsnoer kunt u de USB-ontvanger gemakkelijker op lastig bereikbare USB-poorten aansluiten. U kunt het USB-verlengsnoer ook gebruiken om het bereik van de USB-ontvanger te verbeteren als de tekstinvoer traag verloopt.

Het gebruik van het USB-verlengsnoer is wel of niet nodig, afhankelijk van uw set-up.

USB-kabel

Als uw smartphone geen ondersteuning biedt voor Bluetooth LE-technologie, kunt u met de USB-kabel de Harmony Hub op uw computer aansluiten zodat de aanmeldgegevens voor uw Wi-Fi-thuisnetwerk kunnen worden opgeslagen op de hub. De Harmony Hub maakt gebruik van Wi-Fi om met de Harmony-app te communiceren die wordt gebruikt voor zowel set-up als vervolgens bediening.

Het gebruik van de USB-kabel is wel of niet nodig, afhankelijk van uw set-up.

Smart Keyboard en Harmony Hub plaatsen

Juiste positie voor Harmony Hub

Open kasten
  • Plaats de Harmony Hub bovenop uw kast of op een grote open plank die nergens door wordt belemmerd.
  • IR-signalen die vanaf de hub worden gestuurd, ketsen af op wanden en andere oppervlakken voordat ze bij uw apparaten terechtkomen. Een directe zichtlijn is meestal niet nodig.
Gesloten kasten
  • Plaats de Harmony Hub in de kast, op of naast de meeste apparaten.
  • IR-signalen die vanaf de hub worden gestuurd, ketsen af op wanden, de binnenkant van kasten en andere oppervlakken voordat ze bij uw apparaten terechtkomen. Een directe zichtlijn is meestal niet nodig.
  • Sluit de IR-miniblaster aan op de achterzijde van de hub en plaats deze bovenop de kast zodat deze de IR-signalen naar uw televisie kan sturen.

Harmony Hub inschakelen

Sluit de meegeleverde voedingsadapter aan op de Harmony Hub. Het duurt 30 seconden voordat de hub is opgestart.

Smart Keyboard aanzetten

Trek de batterijlipjes uit de achterkant van uw toetsenbord.

Zet de Aan/uit-knop op Aan.

Klaar!

Set-up van de Harmony App en Wi-Fi

1. Bezoek de Apple-app Store of Google Play en zoek naar Harmony App.

2. Start de app en selecteer Doorgaan.

Heeft u een oudere iPhone?

Voor iPhone 4, iPad 2 of iPod Touch 5 en eerder moet u uw Harmony Hub eerst instellen via een computer. Download de Harmony Desktop Software, maak een account, sluit uw Harmony Hub aan en ga door met de Wi-Fi-installatie. Na voltooiing wordt set-up voortgezet via uw telefoon of tablet.

3. Selecteer Nieuwe afstandsbediening instellen onder aan het scherm.

4. Ga verder met de volgende schermen volgens de instructies:

• Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld op uw iPhone.
    • Zorg dat uw telefoon is verbonden met uw Wi-Fi-thuisnetwerk.
    • Zorg dat de Harmony Hub is ingeschakeld.
    • Druk op de knop Koppelen / Resetten aan de achterzijde van de Harmony Hub.
    • De Harmony-app hoort de Harmony Hub na enkele seconden te vinden.
    Problemen?

Bekijk ons ondersteuningsartikel:
    De Harmony-app kan de Harmony Hub niet vinden.

5. Zodra uw telefoon en de Harmony Hub zijn gekoppeld via Bluetooth, wordt u gevraagd uw Wi-Fi-aanmeldgegevens in te voeren.

6. Geef de Harmony Hub een naam zoals "woonkamer".

7. Zodra u bent verbonden met Wi-Fi, kunt u verdergaan met de set-up.

Apparaten en activiteiten toevoegen

1. Als u al beschikt over een Harmony-afstandsbediening of myharmony.com-account, meldt u zich aan. Anders selecteert u Account maken.

2. U wordt langs verschillende schermen geleid waarin wordt uitgelegd hoe het Harmony Smart Keyboard werkt.

3. Als u al een Harmony-afstandsbediening hebt en de apparaten en activiteiten daarvan wilt importeren, kunt u deze inderdaad kopiëren naar uw nieuwe Smart Keyboard. Als u nog geen Harmony-afstandsbediening hebt, selecteert u Nieuwe set-up.

4. Voer de fabrikant en het modelnummer van uw televisie in.

5. De Harmony-app test uw televisie om vast te stellen of deze bediend kan worden.

6. U wordt gevraagd verschillende andere apparaten toe te voegen. Hierna gebeurt het volgende:

• Het apparaat wordt getest om vast te stellen of het naar behoren werkt.
    • Er wordt gekoppeld met de nodige apparaten.
    • Er wordt een Harmony-activiteit gemaakt zodat u een groep apparaten kunt bedienen.
    • Er wordt een lijst met Favoriete zenders gemaakt.
  7. Ten slotte kunt u maximaal 6 activiteiten toewijzen aan de activiteitenknoppen op uw Harmony Smart Keyboard.

8. Dan bent u klaar.

Productfuncties

Functies van Harmony Smart Keyboard

Schakel het keyboard in of uit met deze schakelaar. Ook als het keyboard is uitgeschakeld, kan de Harmony-app worden gebruikt om uw entertainmentsysteem te bedienen.

Als u de kleurentoetsen gebruikt in combinatie met de Fn-toets, kunt u navigeren in de menu's van PS3, Xbox en sommige DVR-menu's van kabel-/satellietontvangers.

Deze toetsen kunnen worden aangepast met de Harmony-app en hebben speciale functies afhankelijk van de activiteit waarin u zich bevindt.

Kleurentoetsen

Harmony-activiteitenknoppen bieden toegang tot 6 verschillende activiteiten met één druk op de knop. Voor 3 activiteiten drukt u kort en voor 3 verdere activiteiten drukt u iets langer.

Bekijk een aangesloten computer op uw tv, kijk naar tv, kijk naar een film of voer een van de andere aangepaste activiteiten uit die u kunt maken op de Harmony-app.

Activiteitstoetsen

Met de trackpad navigeert u door aangesloten computers en/of gameconsoles/smart tv-apps die ondersteuning bieden voor een muis.

Gebruik twee vingers om omhoog en omlaag te scrollen door webpagina's, tik om te klikken en als u Windows 8® gebruikt, zijn ook randgebaren ondersteund.

De Windows-toets functioneert ook als de 'Menu'-knop op apparaten zoals PS3 en Xbox, en als de Command-toets op Mac-computers.

Windows-toets

Ga snel naar 3 veelgebruikte knoppen. Deze kunnen verder worden aangepast met de Harmony-app en zijn uniek voor elke activiteit.

DVR-toetsen

Wanneer u het Smart Keyboard met twee handen vasthoudt, kunt u uw rechterduim op het trackpad gebruiken en tegelijkertijd deze handig geplaatste extra linkerknop met uw linkerhand gebruiken.

Linkerkliktoets

Wanneer u deze toets gebruikt in combinatie met de Fn-toets kunt u ook Page Up/Down op uw computer doen of Kanaal omhoog/omlaag op uw settopbox.

Richtingstoetsen

Druk op de knop Uit om al uw entertainmentapparaten uit te schakelen.

Tip:  U hoeft niet op de knop Uit te drukken wanneer u heen en weer schakelt tussen twee activiteiten. Harmony onthoudt wat er al is ingeschakeld en wijzigt alleen wat nodig is.

Uit-toets

Uw Smart Keyboard aanpassen

Voeg tot 50 favoriete kanalen toe aan de Harmony App voor smartphones. Kom meer te weten over Favoriete kanalen toevoegen.

Maak zoveel activiteiten als u wilt en stel in welke opdrachten uw toetsenbordknoppen sturen. Harmony gebruikt slimme standaardinstellingen, maar u kunt ze volledig op uw wensen afstemmen. U kunt ook aanpassen welke opdrachten op uw smartphone worden weergegeven.

Uw Harmony gebruiken

Hoe werken activiteiten? In tegenstelling tot andere universele afstandsbedieningen die apparaten apart kunnen bedienen, bedient Harmony een activiteit zoals Tv kijken of Gamen. U hoeft niet te kiezen welk apparaat u wilt bedienen. Start uw activiteit Tv kijken en u kunt het volume regelen voor uw stereo en kanalen veranderen automatisch uw tv of settopbox. Bekijk deze video voor meer informatie.

Houd uw apparaten gesynchroniseerd. Zorg dat uw Harmony gesynchroniseerd blijft met uw apparaten door uw televisie, settopbox en andere apparaten niet handmatig of met hun originele afstandsbediening aan en uit te zetten. Als iets niet werd ingeschakeld, raadpleegt u de Help-functie.

Help-functie van Harmony. Wordt een van uw apparaten niet ingeschakeld of naar de juiste ingang geschakeld? De Help-functie van Harmony bevindt zich in de Harmony App voor smartphones en stelt u een reeks vragen om alles weer te synchroniseren. Bekijk onze video voor meer informatie over de Help-functie van Harmony.

Aanvullende ondersteuningsresources

Heeft u problemen met één van uw activiteiten?

Als één van uw apparaten niet inschakelt of naar de juiste invoer wisselt, raden we aan dat u onze probleemoplosser voor activiteiten gebruikt om het probleem te isoleren en een oplossing te vinden.

Problemen oplossen

Meer doen met het Harmony Smart Keyboard

Hebt u meer vragen of suggesties?

Download de setup-software

Afhankelijk van uw afstandsbediening kunt u Harmony instellen en configureren met de MyHarmony Desktop Software of de Harmony smartphone-app voor iOS en Android.

Downloaden

Communityforums van Harmony

Stel een vraag op de Harmony-forums. Onze productmanagers van Harmony nemen ook actief deel en bieden technisch advies.

Verkennen

Neem contact op met het Harmony-team

Harmony beschikt over een periode gratis ondersteuning via e-mail/telefoon. U heeft ook onbeperkte toegang tot onze online ondersteuningscommunity.