Een activiteit combineert je thuisentertainmentapparaten in groepen die weerspiegelen waar ze voor worden gebruikt. Met een Tv kijken-activiteit worden bijvoorbeeld de apparaten gegroepeerd waarmee je tv kijkt, zoals je televisie, AV-ontvanger en kabel- of satellietontvanger.

Verklaring van activiteiten

Het maken van activiteiten gebeurt automatisch bij eerste installatie, of de Harmony leidt je door het proces om deze zelf te maken. Wil je later een apparaat toevoegen of wil je iets anders dan wat automatisch wordt gemaakt, dan kun je handmatig een activiteit maken.

Met de Harmony 200/300/350-afstandsbedieningen kunt u één activiteit Tv kijken instellen.

Ga voor meer informatie naar: De knop Tv kijken op Harmony 200/300/350 aanpassen.

Bij het starten van een activiteit worden de deelnemende apparaten ingeschakeld en zo nodig op de juiste ingang of bron ingesteld.

Bij het overschakelen naar een andere activiteit worden de apparaten die niet deelnemen aan de nieuwe activiteit uitgeschakeld, en de nieuwe deelnemende apparaten ingeschakeld. Apparaten die worden gedeeld door beide activiteiten blijven ingeschakeld. Wanneer je bijvoorbeeld overschakelt van Tv kijken naar Film kijken, weet Harmony dat je kabelontvanger moet worden uitgeschakeld en je dvd-speler moet worden ingeschakeld. Tevens is duidelijk dat je tv aan moet blijven en wordt deze niet uitgeschakeld.

Met de Uit-knop wordt de huidige activiteit uitgeschakeld: alle deelnemende apparaten worden automatisch uitgeschakeld. Met de Uit-knop worden geen afzonderlijke apparaten uitgeschakeld.

Raadpleeg ons supportartikel Een Harmony-activiteit maken voor een uitgebreidere procedurebeschrijving. Bekijk deze verklarende video voor meer informatie:

Bekijk deze verklarende video voor meer informatie.

Verklaring van activiteiten

Het maken van activiteiten gebeurt automatisch bij eerste installatie, of de Harmony leidt je door het proces om deze zelf te maken. Wil je later een apparaat toevoegen of wil je iets anders dan wat automatisch wordt gemaakt, dan kun je handmatig een activiteit maken.

Bij het starten van een activiteit worden de deelnemende apparaten ingeschakeld en zo nodig op de juiste ingang of bron ingesteld.

Bij het overschakelen naar een andere activiteit worden de apparaten die niet deelnemen aan de nieuwe activiteit uitgeschakeld, en de nieuwe deelnemende apparaten ingeschakeld. Apparaten die worden gedeeld door beide activiteiten blijven ingeschakeld. Wanneer je bijvoorbeeld overschakelt van Tv kijken naar Film kijken, weet Harmony dat je kabelontvanger moet worden uitgeschakeld en je dvd-speler moet worden ingeschakeld. Tevens is duidelijk dat je tv aan moet blijven en wordt deze niet uitgeschakeld.

Met de Uit-knop wordt de huidige activiteit uitgeschakeld: alle deelnemende apparaten worden automatisch uitgeschakeld. Met de Uit-knop worden geen afzonderlijke apparaten uitgeschakeld.

Raadpleeg ons supportartikel Een Harmony-activiteit maken voor een uitgebreidere procedurebeschrijving. Bekijk deze verklarende video voor meer informatie:

Bekijk deze verklarende video voor meer informatie.

Nuttige activiteiten maken

Etenstijd. Krijg je gezin sneller aan tafel

Schakel je tv en gameconsoles uit, doe de lichten in je eetkamer aan en zet muziek aan voor etenstijd. Krijg je gezin sneller aan tafel met de Harmony-activiteit Etenstijd.

Deze activiteit vereist:

• Muziek: Sonos, stereo of verbonden mediaspeler
  • Lichten: Een lampje met Wi-Fi of een verbonden lichtschakelaar

Je activiteit Etenstijd instellen

1. Start de Harmony-app en maak verbinding met je Harmony Hub.
  2. Scrol naar de onderkant van de tab ACTIVITEITEN en selecteer Wijzigen en dan Activiteit toevoegen.
  3. Selecteer Je eigen activiteit toevoegen en geef je activiteit de naam: Etenstijd.
  4. Selecteer het apparaat waarmee je de muziek van je activiteit Etenstijd afspeelt.
  5. Selecteer het apparaat waarmee je het volume regelt.
  6. Selecteer de ingang waarop je geluidssysteem moet zijn ingesteld.

De lichten in je eetkamer configureren zodat ze aangaan

1. Als het bericht 'Je kunt je Home Control-apparaten aanpassen' verschijnt, selecteer dan de knop VOLGENDE >.
  2. Selecteer de lichtschakelaar of lampen in je eetkamer en zorg dat de aan-uitknop is ingeschakeld. Selecteer VOLGENDE >.
  3. Laat deze lijst leeg als je wordt gevraagd om de apparaten te selecteren die moeten worden gebruikt wanneer deze activiteit eindigt. Selecteer VOLGENDE >.

De muziek selecteren die automatisch wordt afgespeeld

1. Selecteer het radiostation of de actie waarmee je muziek moet worden afgespeeld.
  2. We raden je aan om voor je startreeks je favoriete radiostation toe te voegen als je een radiotuner gebruikt, of de optie Afspelen voor je cd-speler.
    Meer informatie
  3. Dat is alles! Nu kun je je activiteit Etenstijd starten via de Harmony-app of Harmony-afstandsbediening.

Feest! Vermaak je gasten met muziek en lichten

Start achtergrondmuziek en stel de lichten van je huis- en eetkamer in op een warme, uitnodigende gloed. Breng meer tijd door met je gasten en laat de Harmony voor de sfeer zorgen.

Deze activiteit vereist:

• Muziek: Sonos, stereo of verbonden mediaspeler
  • Lichten: Een lampje met Wi-Fi of een verbonden lichtschakelaar

Je activiteit Feest instellen

1. Start de Harmony-app en maak verbinding met je Harmony Hub.
  2. Scrol naar de onderkant van de tab ACTIVITEITEN en selecteer Wijzigen en dan Activiteit toevoegen.
  3. Selecteer Je eigen activiteit toevoegen en geef je activiteit de naam: Feest.
  4. Selecteer het apparaat waarmee je de muziek van je activiteit Feest afspeelt.
  5. Selecteer het apparaat waarmee je het volume regelt.
  6. Selecteer de ingang waarop je geluidssysteem moet zijn ingesteld.

De lichten in je huis- en eetkamer configureren zodat ze aangaan

1. Als het bericht 'Je kunt je Home Control-apparaten aanpassen' verschijnt, selecteer dan de knop VOLGENDE >.
  2. Selecteer de lichtschakelaars of lampen in je huis- en eetkamer en zorg dat de aan-uitknop is ingeschakeld. Selecteer VOLGENDE >.
  3. Laat deze lijst leeg als je wordt gevraagd om de apparaten te selecteren die moeten worden gebruikt wanneer deze activiteit eindigt. Selecteer VOLGENDE >.

De muziek selecteren die automatisch wordt afgespeeld

1. Selecteer het radiostation of de actie waarmee je muziek moet worden afgespeeld.
  2. We raden je aan om voor je startreeks je favoriete radiostation toe te voegen als je een radiotuner gebruikt, of de optie Afspelen voor je cd-speler.
    Meer informatie
  3. Dat is alles! Nu kun je je activiteit Feest starten via de Harmony-app of Harmony-afstandsbediening.

Welterusten. Laat het nachtlampje 30 minuten branden

Speel wat rustgevende muziek af met gedimde lichten en schakel alles na 30 minuten uit. Harmony jaagt de monsters onder het bed van je kinderen vandaan terwijl ze in slaap vallen.

Deze activiteit vereist:

• Muziek: Sonos, stereo of verbonden mediaspeler
  • Lichten: Een lampje met Wi-Fi of een verbonden lichtschakelaar

Je activiteit Welterusten instellen

1. Start de Harmony-app en maak verbinding met je Harmony Hub.
  2. Scrol naar de onderkant van de tab ACTIVITEITEN en selecteer Wijzigen en dan Activiteit toevoegen.
  3. Selecteer Je eigen activiteit toevoegen en geef je activiteit de naam: Welterusten.
  4. Selecteer het apparaat waarmee je de muziek van je activiteit Welterusten afspeelt.
  5. Selecteer het apparaat waarmee je het volume regelt.
  6. Selecteer de ingang waarop je geluidssysteem moet zijn ingesteld.

De lichten in je slaapkamer configureren zodat ze aangaan

1. Als het bericht 'Je kunt je Home Control-apparaten aanpassen' verschijnt, selecteer dan de knop VOLGENDE >.
  2. Selecteer de lichtschakelaars of lampen in je slaapkamer en zorg dat de aan-uitknop is ingeschakeld. Selecteer VOLGENDE >.
  3. Laat deze lijst leeg als je wordt gevraagd om de apparaten te selecteren die moeten worden gebruikt wanneer deze activiteit eindigt. Selecteer VOLGENDE >.

De muziek selecteren die automatisch wordt afgespeeld

1. Selecteer het radiostation of de actie waarmee je muziek moet worden afgespeeld.
  2. We raden je aan om voor je startreeks je favoriete radiostation toe te voegen als je een radiotuner gebruikt, of de optie Afspelen voor je cd-speler.
    Meer informatie

Je sleeptimer instellen

1. Wanneer je klaar bent om naar bed te gaan, kun je je activiteit Welterusten starten via de Harmony App of Harmony-afstandsbediening.
  2. Selecteer vervolgens MENU> Sleeptimer. Harmony schakelt je lichten en muziek uit na de ingestelde tijdsduur.

Goedemorgen. Word wakker met warme kleuren en je favoriete muziek

Laat de lichten in je slaapkamer automatisch feller schijnen en speel elke dag om 7 uur 's ochtends je favoriete nummer af om wakker te worden. Dankzij Harmony hoeft je dag niet te beginnen met het vervelende getril van de wekker.

Deze activiteit vereist:

• Muziek: Sonos, stereo of verbonden mediaspeler
  • Lichten: Een lampje met Wi-Fi of een verbonden lichtschakelaar

Je activiteit Goedemorgen instellen

1. Start de Harmony-app en maak verbinding met je Harmony Hub.
  2. Scrol naar de onderkant van de tab ACTIVITEITEN en selecteer Wijzigen en dan Activiteit toevoegen.
  3. Selecteer Je eigen activiteit toevoegen en geef je activiteit de naam: Goedemorgen.
  4. Selecteer het apparaat waarmee je de muziek van je activiteit Goedemorgen afspeelt.
  5. Selecteer het apparaat waarmee je het volume regelt.
  6. Selecteer de ingang waarop je geluidssysteem moet zijn ingesteld.

De lichten in je slaapkamer en keuken configureren zodat ze aangaan

1. Als het bericht 'Je kunt je Home Control-apparaten aanpassen' verschijnt, selecteer dan de knop VOLGENDE >.
  2. Selecteer de lichtschakelaars of lampen in je huis- en eetkamer en zorg dat de aan-uitknop is ingeschakeld. Selecteer VOLGENDE >.
  3. Laat deze lijst leeg als je wordt gevraagd om de apparaten te selecteren die moeten worden gebruikt wanneer deze activiteit eindigt. Selecteer VOLGENDE >.

De muziek selecteren die automatisch wordt afgespeeld

1. Selecteer het radiostation of de actie waarmee je muziek moet worden afgespeeld.
  2. We raden je aan om voor je startreeks je favoriete radiostation toe te voegen als je een radiotuner gebruikt, of de optie Afspelen voor je cd-speler.
    Meer informatie
  3. Dat is alles! Nu kun je je activiteit Goedemorgen starten via de Harmony-app of Harmony-afstandsbediening.

Een geweldige activiteit Game spelen instellen

Zet je gameconsole aan, zet de bas op je stereo luider, dim de lichten en stel een paar lampen in op de kleuren van je spel. Stort jezelf in het avontuur. Ben je er klaar voor?

Deze activiteit vereist:

• Tv
  • Gameconsole
  • Lichten: Gekleurde lampen

Je activiteit Game spelen instellen

1. Start de Harmony-app en maak verbinding met je Harmony Hub.
  2. Scrol naar de onderkant van de tab ACTIVITEITEN en selecteer Wijzigen en dan Activiteit toevoegen.
  3. Selecteer Game spelen en geef je activiteit de naam: Game spelen.
  4. Selecteer het apparaat waarmee je de muziek van je activiteit Game spelen afspeelt.
  5. Selecteer het apparaat waarmee je het volume regelt.
  6. Selecteer de ingang waarop je geluidssysteem moet zijn ingesteld.

Je lichten configureren voor gaming

1. Als het bericht 'Je kunt je Home Control-apparaten aanpassen' verschijnt, selecteer dan de knop VOLGENDE >.
  2. Selecteer de lichtschakelaars of lampen in je huis- en eetkamer en zorg dat de aan-uitknop is ingeschakeld. Selecteer VOLGENDE >.
  3. Laat deze lijst leeg als je wordt gevraagd om de apparaten te selecteren die moeten worden gebruikt wanneer deze activiteit eindigt. Selecteer VOLGENDE >.
  4. Dat is alles! Nu kun je je activiteit Game spelen starten via de Harmony-app of Harmony-afstandsbediening.

Kerstmis met muziek en lichten

Steek de lichtjes in je kerstboom aan, speel wat kerstmuziek af en stel de lichten in je huiskamer in op rood en groen. Breng meer tijd door met je gasten en laat Harmony voor de kerstsfeer zorgen.

Deze activiteit vereist:

• Muziek: Sonos, stereo of verbonden mediaspeler
  • Lichten: Gekleurde lampen
  • Stekker: Regelaar om je kerstboomverlichting te bedienen

Je activiteit Kerstmis instellen

1. Start de Harmony-app en maak verbinding met je Harmony Hub.
  2. Scrol naar de onderkant van de tab ACTIVITEITEN en selecteer Wijzigen en dan Activiteit toevoegen.
  3. Selecteer Je eigen activiteit toevoegen en geef je activiteit de naam: Kerstmis.
  4. Selecteer het apparaat waarmee je de muziek van je activiteit Kerstmis afspeelt.
  5. Selecteer het apparaat waarmee je het volume regelt.
  6. Selecteer de ingang waarop je geluidssysteem moet zijn ingesteld.

Je kerstboomverlichting en lichten in de huiskamer aanzetten

1. Als het bericht 'Je kunt je Home Control-apparaten aanpassen' verschijnt, selecteer dan de knop VOLGENDE >.
  2. Selecteer de stekker waarop je kerstboomverlichting is aangesloten en zorg dat het een werkend stopcontact is.
  3. Voeg ook de lichtschakelaars of lampen in je huiskamer toe en stel ze in op groen en rood. Selecteer VOLGENDE >.
  4. Laat deze lijst leeg als je wordt gevraagd om de apparaten te selecteren die moeten worden gebruikt wanneer deze activiteit eindigt. Selecteer VOLGENDE >.
  5. Dat is alles! Nu kun je je activiteit Kerstmis starten via de Harmony-app of Harmony-afstandsbediening.