Een apparaat toevoegen dat niet in de Harmony-database is gevonden

De Harmony-database bevat meer dan 225.000 apparaten en wordt dagelijks uitgebreid met nieuwe apparaten. Het kan echter voorkomen dat een van uw apparaten nog niet bekend is. Als u hebt bevestigd dat de fabrikant en het modelnummer die u hebt ingevoerd correct zijn, kunt u uw Harmony dit apparaat laten leren zodat u het toch kunt bedienen.

De Harmony Express-app gebruiken

Nadat u de fabrikant en het modelnummer van uw apparaat handmatig in hebt gevoerd, wordt u gevraagd ons meer te vertellen over het apparaat als het apparaat niet wordt gevonden in de database van Harmony.

1. Selecteer MIJN APPARAAT IS JUIST.
  2. Kies de functies die van toepassing zijn op het apparaat dat u toevoegt en tik vervolgens op DOORGAAN.
    • Als u wilt dat Harmony IR-opdrachten voor uw apparaat leert, kunt u dit doen met de oorspronkelijke afstandsbediening of een andere afstandsbediening waarmee u de bediening heeft ingesteld.
  3. Kies JA en volg de instructies op het scherm.

De Harmony-app gebruiken

1. Start de mobiele Harmony-app en maak verbinding met je Harmony Hub.
  2. Selecteer MENU en vervolgens Harmony-setup > Apparaten en activiteiten toevoegen/wijzigen > APPARATEN.
  3. SelecteerAPPARAAT TOEVOEGEN onderaan het scherm.
  4. Selecteer het type apparaat dat u wilt toevoegen en voer de fabrikant en het modelnummer in.
  5. U wordt gevraagd ons meer te vertellen over uw toestel.
  6. Druk op MIJN APPARAAT IS JUIST.
  7. Controleer of alle informatie correct is ingevoerd en druk dan op DOORGAAN.
  8. Selecteer de categorie en de kenmerken die de mogelijkheden van dit apparaat het beste omschrijven, zodat uw Harmony begrijpt wat de beste manier is om dit apparaat te bedienen. Druk vervolgens op > om door te gaan.
  9. Kies de functies die van toepassing zijn op het apparaat dat u toevoegt en druk dan op > om door te gaan.
  10. Als u uw Harmony de IR-opdrachten voor dit apparaat wilt leren, moet u de originele afstandsbediening gebruiken die bij dit apparaat is geleverd, of een andere afstandsbediening waarmee u het apparaat kunt bedienen. Selecteer JA om door te gaan.
  11. Wijs met de punt van de originele afstandsbediening van uw apparaat naar de voor- en bovenkant van uw Harmony-hub, zoals wordt weergegeven in de schermanimatie. De afstandsbediening moet zich op een afstand van ongeveer 8 cm van de hub bevinden.
  12. U wordt gevraagd een aantal opdrachten van uw oorspronkelijke afstandsbediening te leren. Houd de knop 1 tot 2 seconden ingedrukt.

Tijdens het leren van uw apparaat aan de Harmony-database, is het belangrijk dat u de vragen zorgvuldig beantwoord om er zeker van te zijn dat het apparaat na afloop goed werkt.

1. Selecteer de beste omschrijving voor hoe uw apparaat schakelt tussen ingangen.
  2. U wordt mogelijk gevraagd om meer opdrachten te leren die noodzakelijk zijn om tussen de ingangen van uw apparaten te schakelen.
  3. Nadat de werkstroom is voltooid, wordt uw apparaat toegevoegd aan uw account, maar is nog niet gekoppeld aan een activiteit. Klik op JA wanneer u wordt gevraagd om een activiteit te maken.

De desktopsoftware gebruiken

1. Volg de stappen 1 t/m 4 in het supportartikel Een apparaat toevoegen aan uw Harmony-afstandsbediening. Als uw apparaat niet is gevonden in de Harmony-database, wordt u gevraagd ons meer te vertellen over het apparaat.
  2. Selecteer de categorie en de kenmerken die de mogelijkheden van dit apparaat het beste omschrijven, zodat uw Harmony begrijpt wat de beste manier is om dit apparaat te bedienen.
Een privé-apparaat toevoegen
  1. Als u uw Harmony de IR-opdrachten voor dit apparaat wilt leren, moet u de signalen gebruiken van de originele afstandsbediening die bij dit apparaat is geleverd, of van een andere afstandsbediening waarmee u het apparaat kunt bedienen. Selecteer Ja om door te gaan.
Een privé-apparaat toevoegen
  1. Sluit de Harmony-afstandsbediening aan op uw computer met de meegeleverde USB-kabel.
Harmony 600/650/700
Harmony 200/300/350
Harmony 650
Ultimate, Ultimate One
of Touch
Harmony Touch of Ultimate
Harmony Hub

Harmony Hub
  1. Wijs met de punt van de originele afstandsbediening van uw apparaat naar de IR-ingangssensor van uw Harmony-afstandsbediening of -hub, zoals wordt weergegeven in de schermanimatie. De afstandsbedieningen moeten zich ongeveer 8 cm van elkaar bevinden.
    • De IR-ingangssensor van de Harmony 600/650/700 bevindt zich bovenop de Harmony-afstandsbediening.
    • De IR-ingangssensor van de Harmony Ultimate, Ultimate One en Touch bevindt zich aan de achterkant.
    • De IR-ingangssensor van de Harmony Hub bevindt zich aan de voorkant/bovenop.
  2. U wordt gevraagd een aantal opdrachten van uw oorspronkelijke afstandsbediening te leren. Houd de knop 1 tot 2 seconden ingedrukt.
Harmony 600/650/700
Harmony 300/350
Harmony 650
Ultimate, Ultimate One,
Touch of 200
Harmony Touch of Ultimate
Harmony Hub

Harmony Hub
Een privé-apparaat toevoegen
N.B.

De onderstaande stappen zijn slechts een richtlijn. De vragen die u ziet in de MyHarmony-desktopsoftware kunnen iets anders zijn, afhankelijk van het apparaat dat u wilt toevoegen.

Tijdens het leren van uw apparaat aan de Harmony-database, is het belangrijk dat u de vragen zorgvuldig beantwoord om er zeker van te zijn dat het apparaat na afloop goed werkt.

1. Selecteer de beste omschrijving voor hoe uw apparaat wordt in- en uitgeschakeld.
    Afhankelijk van het antwoord, volgt er mogelijk nog een vraag over welke opdrachten worden gebruikt.
Een privé-apparaat toevoegen
  1. Selecteer de beste omschrijving voor hoe uw apparaat schakelt tussen ingangen.
    Dit supportartikel kan u helpen met uitleg over de afzonderlijke opties: Verklaring van de verschillende methoden voor het schakelen tussen ingangen
Een privé-apparaat toevoegen
  1. Maak een lijst van ingangen in de linkerkolom Ingangen van uw apparaat door opdrachtopties uit de lijst in de rechterkolom Algemene ingangen te slepen. De linkerkolom moet overeenkomen met de ingangen en de volgorde van de ingangen die op uw apparaat worden weergegeven.
Een privé-apparaat toevoegen
  1. Harmony analyseert de IR-opdrachten die u hebt geleerd in stap 6 om te controleren of deze overeenkomen met andere apparaten en opdrachten in de database. Als er een overeenkomst is gevonden, wordt uw apparaat toegevoegd. Als er geen overeenkomst wordt gevonden, wordt u gevraagd om een extra set IR-opdrachten van uw originele afstandsbediening te leren.
Een privé-apparaat toevoegen
  1. Nadat de werkstroom is voltooid, wordt uw apparaat toegevoegd aan uw account. Vergeet niet om uw afstandsbediening te synchroniseren nadat u wijzigingen hebt aangebracht.

Hoewel het apparaat nu is toegevoegd aan uw Harmony-account, is het nog niet gekoppeld aan een Harmony-activiteit. De Harmony-app begeleidt u bij het maken van een activiteit. Raadpleeg het supportartikel Een Harmony-activiteit maken voor meer informatie.

De desktopsoftware gebruiken

1. Start de Harmony-app en meld u aan bij uw account.
  2. Selecteer uw Harmony-afstandsbediening en vervolgens APPARATEN > APPARAAT TOEVOEGEN.
  3. Voer de fabrikant en het modelnummer in van het apparaat dat u toevoegt.
  4. Synchroniseer ten slotte uw afstandsbediening door SYNCHRONISEER MIJN AFSTANDSBEDIENING te selecteren in het menu Instellingen.
    • Als uw apparaat niet is gevonden in de Harmony-database, wordt u gevraagd ons meer te vertellen over uw apparaat.
  5. Zorg ervoor dat de informatie over uw apparaat correct is ingegeven en selecteer vervolgens MIJN APPARAAT IS JUIST.
  6. Zorg ervoor dat de informatie over uw apparaat correct is ingegeven en selecteer vervolgens DOORGAAN.
  7. Selecteer de opties die uw apparaat het best omschrijven en volg de aanwijzingen op het scherm.