Verklaring van apparaten met verschillende IR-versies

De meeste apparaten reageren op één type IR-signaal. In sommige gevallen moet Harmony het juiste IR-signaal leren verzenden, om je apparaat te kunnen bedienen.

De mobiele app gebruiken

1. Start de Harmony-app en maak verbinding met je Harmony Hub.
  2. Selecteer MENU en vervolgens HARMONY-SETUP > APPARATEN EN ACTIVITEITEN TOEVOEGEN/BEWERKEN.
  3. Selecteer je apparaat en vervolgens APPARAATVERSIES > IR-TAAL WIJZIGEN.
  4. Volg de instructies op het scherm om de update van je configuratie te voltooien.

De desktop-app gebruiken

1. Start de Harmony-app en meld je aan bij je account.
  2. Selecteer je Harmony-afstandsbediening, gevolgd door APPARATEN. Selecteer vervolgens het apparaat dat je wilt wijzigen.
  3. Selecteer APPARAATVERSIES > IR-TAAL WIJZIGEN en volg de instructies op het scherm.
  4. Selecteer ten slotte het synchronisatiepictogram in de rechterbovenhoek van het instellingenmenu, gevolgd door NU SYNCHRONISEREN.

Als uw apparaat over meerdere apparaatversies beschikt, wordt op myharmony.com het pictogram voor informatie (i) weergegeven boven het apparaat. Het is raadzaam om op Details weergeven te klikken om de specifieke informatie voor uw apparaat te bekijken.

Apparaatversies

(aanbevolen) Op sommige apparaten kan worden overgeschakeld op een andere IR-taal/apparaatversie via een instellingenmenu of via een fysieke schakelaar op de achterkant van het apparaat.

Op andere apparaten kan niet worden overgeschakeld op een andere IR-taal/apparaatversie en moet u Harmony een opdracht leren van de originele afstandsbediening, zodat Harmony weet wat er moet worden verzonden.

Je Harmony opdrachten leren

1. Meld u aan op uw account via de MyHarmony-desktopsoftware.
  2. Selecteer uw afstandsbediening in de galerie.
  3. Selecteer de tab Apparaten aan de linkerkant van het scherm.
  4. Selecteer op welk apparaat u de IR-taal/apparaatversie wilt wijzigen.
  5. Selecteer Apparaatinstellingen wijzigen.
Apparaatversies
  1. Selecteer Apparaatversie en druk op Volgende.

De menuoptie Apparaatversie wordt alleen weergegeven als uw apparaat over meerdere IR-talen/apparaatversies beschikt.

Als dit menu niet wordt weergegeven, kan het een apparaat betreffen dat niet beschikt over meerdere IR-talen/apparaatversies. Maar mogelijk moet u toch Harmony de vereiste opdrachten leren. Raadpleeg dit supportartikel voor meer informatie: Een opdracht op uw afstandsbediening toevoegen of herstellen

Apparaatversies
  1. Voordat Harmony weet welke andere IR-talen/apparaatversies door uw apparaat worden gebruikt, moet u Harmony een opdracht leren van de afstandsbediening van de oorspronkelijke producent. Selecteer Ja om verder te gaan.
  2. Sluit de Harmony-afstandsbediening aan op uw computer met de meegeleverde USB-kabel.
    • Bij de Harmony 600/650/700-afstandsbedieningen bevindt de aansluiting aan de bovenkant van de afstandsbediening.
    • Bij Harmony Ultimate-, Ultimate One- en Touch-afstandsbedieningen bevindt de aansluiting zich aan de onderkant van de afstandsbediening. Gebruik niet het oplaadstation.
    • De Harmony Smart Control en Harmony Hubs maken een verbinding via de hub aan de achterkant.
    • Extra informatie over support bekijken als uw afstandsbediening of hub niet wordt gedetecteerd.
Harmony 600/650/700

Harmony 650
Harmony Ultimate, Ultimate One
of Touch
Harmony Touch of Ultimate
Harmony Hub

Harmony Hub
  1. Wijs met de punt van de originele afstandsbediening van uw apparaat naar de IR-ingangssensor van uw Harmony-afstandsbediening of -hub, zoals wordt weergegeven in de schermanimatie. De afstandsbedieningen moeten zich ongeveer 8 cm van elkaar bevinden.
    • De IR-ingangssensor van de Harmony 600/650/700 bevindt zich bovenop de Harmony-afstandsbediening.
    • De IR-ingangssensor van de Harmony Touch & Harmony Ultimate bevindt zich aan de achterkant.
    • De IR-ingangssensor van de Harmony Hub bevindt zich aan de voorkant/bovenop.
Harmony 600/650/700

Harmony 650
Harmony Ultimate, Ultimate One
of Touch
Harmony Touch of Ultimate
Harmony Hub

Harmony Hub
  1. U wordt gevraagd maximaal drie opdrachten te leren van de afstandsbediening van de oorspronkelijke producent. Houd de knop op uw oorspronkelijke afstandsbediening 1 tot 2 seconden ingedrukt.
  2. Herhaal deze stappen volgens de instructies.
Apparaatversies
  1. Nadat deze procedure is voltooid, weet Harmony op welke IR-taal uw apparaat reageert en zal Harmony deze apparaatversie gebruiken.
  2. Vergeet niet om uw afstandsbediening te synchroniseren nadat u wijzigingen hebt aangebracht.

Veelgestelde vragen

Ik ondervind problemen bij het instellen van opdrachten voor Harmony

Als u problemen ondervindt bij het instellen van opdrachten voor Harmony, controleert u of aan de volgende vereisten is voldaan en probeert u het opnieuw.

• Zorg ervoor dat het niet te licht is in de kamer.
  • Zorg ervoor dat de batterij van de oorspronkelijke afstandsbediening vol is.
  • Start uw Harmony-apparaat opnieuw op om er zeker van te zijn dat het opdrachten kan aannemen.