Uw Harmony Hub of Blaster correct plaatsen

De meeste Harmony-afstandsbedieningen bedienen uw apparaten door middel van infrarode stralen (IR), wat betekent dat er een direct gezichtslijn moet zijn tussen de Harmony-afstandsbediening, de Harmony Hub of de Blaster en de IR-ontvanger van uw apparaat.

Uw afstandsbediening richten

Wanneer u een activiteit zoals Tv kijken start, zendt de Harmony een reeks opdrachten uit om de apparaten aan te zetten, en de ingang ervan te wijzigen. Zo lang als het starten of stoppen van een activiteit duurt, moet u de afstandsbediening direct op uw apparaten richten. Gedurende deze periode wordt op Harmony-afstandsbedieningen met een scherm "Activiteit starten" weergegeven. Dit kan 60 seconden of langer duren, afhankelijk van uw apparaten.

• Zorg dat er geen obstakels tussen de afstandsbediening en uw hub, miniblasters of andere apparaten staan.
  • Als een apparaat niet wordt ingeschakeld of niet goed naar andere ingangen overschakelt, moet u uw activiteit misschien herstellen.

Harmony - geblokkeerd IR-signaal

Harmony Hub & miniblasters

Staat uw hub in een andere kamer?

Als uw hub zich in een andere kamer bevindt, raden wij u aan uw TV te bedienen met uw Harmony-afstandsbediening, in plaats van uw Harmony Hub. Zie voor meer informatie: Uw apparaat toewijzen aan een IR-miniblasterpoort

Het toewijzen van de tv aan de afstandsbediening voor hubgebaseerde modellen is ideaal als de tv zich in een andere kamer bevindt dan de rest van de apparaten. In andere gevallen is dit echter niet aan te raden, omdat u de afstandsbediening op het apparaat gericht moet houden als het aan de afstandsbediening is toegewezen.

• Plaats de hub in de grootste open ruimte in de kast.
  • Plaats een IR-miniblaster direct naast de televisie.
  • Als u over een tweede IR-miniblaster beschikt, plaatst u deze op een aparte plank.
  • IR-signalen worden teruggekaatst door kastdeuren en -wandjes, maar kunnen hier niet doorheen gaan.
  • Raadpleeg voor verdere positioneringstips de video aan de rechterkant.
  • Bekijk deze video voor meer tips over de plaatsing van apparaten: Plaatsingstips

N.B.

U moet mogelijk de plaatsing van de hub en/of de IR-miniblasters opnieuw aanpassen om de optimale posities te vinden voor het bedienen van uw apparaten.

Harmony - De hub plaatsen

Aanvullende informatie:

• De Harmony Smart Control-afstandsbediening en Harmony Smart Keyboard bedienen de apparaten niet direct, maar communiceren met de Harmony Hub via een radiofrequentie (RF), waarna de opdrachten vervolgens via IR aan uw apparaten worden doorgegeven. Deze afstandsbediening heeft geen directe gezichtslijn met de apparaten nodig en ook niet met de hub.
  • Standaard bedient de Harmony Ultimate afstandsbediening de apparaten niet direct, maar communiceert deze met de Harmony Hub via een radiofrequentie (RF) en geeft de hub vervolgens de opdrachten aan uw apparaten door met behulp van IR. In deze configuratie heeft de afstandsbediening geen directe gezichtslijn nodig met uw apparaten of met de hub.
  • Een aantal apparaten wordt bediend via draadloze Bluetooth-technologie, radiofrequentie (RF) of Wi-Fi, waarbij geen directe gezichtslijn is vereist tussen de Harmony-afstandsbediening, Harmony Hub of IR-miniblasters. Bekijk ons supportartikel voor meer informatie over deze specifieke apparaten: Harmony Smart Keyboard koppelen aan entertainmentapparaten.

Harmony Express Blaster

1. Plaats uw blaster in een open ruimte naast of onder uw tv.
  2. Zet een IR-miniblaster naast andere apparaten die IR gebruiken, zodat deze ook bestuurd kunnen worden.
  3. IR-signalen worden teruggekaatst door kastdeuren en -wandjes, maar kunnen hier niet doorheen gaan.
  4. U hoeft alleen rekening te houden met de plaatsing voor apparaten die worden bestuurd via IR. Voor apparaten die worden bestuurd via wifi en/of Bluetooth, is de positionering van uw Blaster niet van belang.
Positionering van uw Harmony Blaster
Opmerking

U moet de plaatsing van de blaster en/of IR-miniblaster mogelijk aanpassen om de beste positie te vinden voor het bedienen van uw apparaten, afhankelijk van de set-up van uw thuisentertainmentapparaten.

Aanvullende informatie:

• De Harmony Express-afstandsbediening bedient de apparaten niet direct, maar communiceert met de blaster via radiofrequentie (RF). De hub geeft vervolgens de opdrachten aan uw apparaten door met behulp van IR, wifi of Bluetooth. Deze afstandsbediening heeft geen directe gezichtslijn met uw apparaten of blaster nodig.