Harmony is vastgelopen of reageert niet

Als de Harmony geen opdrachten meer verzendt of niet meer reageert, is het raadzaam de afstandsbediening opnieuw op te starten. Je verliest geen apparaatgegevens.

Als je een Harmony Hub-product gebruikt, hoef je je apparaten niet uit te zetten voordat je je afstandsbediening opnieuw opstart. Harmony haalt informatie over de energiestatus van je apparaat op bij de Harmony Hub via je Wi-Fi-netwerk nadat je afstandsbediening weer is ingeschakeld.

Als je een Harmony-afstandsbediening gebruikt die geen Harmony Hub gebruikt, schakel je eerst alle apparaten uit, zoals je televisie en AV-ontvanger. Nadat Harmony opnieuw is opgestart, wordt aangenomen dat alles is uitgeschakeld.

De batterijen verwijderen

De Harmony 200/300/350 en Harmony 600/650/700 kunnen opnieuw worden opgestart door verwijdering en vervanging van de batterijen.

Als dit het probleem niet oplost, kun je de .afstandsbediening synchroniseren met de Harmony-app, omdat hiermee een configuratie of firmware die misschien beschadigd is, wordt hersteld.

Afstandsbedieningen met touchscreen

Harmony Pro-, Elite-, Ultimate-, Ultimate One- of Touch-afstandsbedieningen kunnen opnieuw worden opgestart door de Uit-knop bovenaan de afstandsbediening ongeveer 15 seconden lang ingedrukt te houden.

Als dit het probleem niet oplost, is het raadzaam de fabrieksinstellingen van je afstandsbediening te herstellen en dan je configuratie opnieuw te downloaden via de Harmony-app.

1. Houd ongeveer 20 seconden lang de knop Menu (boven Volgend kanaal) en de Uit-knop ingedrukt. Je ziet een afstandsbediening met een cirkelvormige pijl.
  2. Meld je aan bij je account via de desktopsoftware.
  3. Verbind de afstandsbediening via de meegeleverde USB-kabel met uw computer.
  4. Selecteer uw afstandsbediening in de galerie met afstandsbedieningen.
  • Harmony Ultimate One of Touch: Druk op Synchroniseren in de rechterbovenhoek.
  • Harmony Elite of Ultimate: Druk op Problemen met afstandsbediening en hub oplossen.
Harmony Pro, Elite, Ultimate One, Touch Harmony Touch of Ultimate
Harmony Ultimate Harmony Hub
  1. Volg de aanwijzingen op het scherm om de firmware en de instellingen van uw afstandsbedieningen te herstellen.
Opmerking

Als de verbinding van uw Harmony Hub met het Wi-Fi-netwerk vaak wordt verbroken, kan dit duiden op een conflict in de configuratie van uw thuisnetwerk of een ander probleem dat hier niet wordt besproken. Raadpleeg het artikel Wi-Fi maakt geen verbinding of verbreekt de verbinding met de hub regelmatig voor meer informatie om dit probleem op te lossen.

Harmony Hub

Als Harmony stopt met het verzenden van opdrachten of de Harmony-app kan de hub niet meer vinden, is vaak de beste oplossing om Harmony Hub opnieuw op te starten. Als je Harmony Hub opnieuw wilt opstarten, maak je de voedingskabel los, wacht je 10 seconden en sluit je deze weer opnieuw aan. Je router opnieuw opstarten door de voedingskabel los te maken en weer opnieuw aan te sluiten, kan helpen als er problemen zijn met de Wi-Fi-verbinding.

Als je je apparaten wel met de Harmony-app maar niet met de Harmony Smart Control-afstandsbediening of het Harmony Smart Keyboard kunt bedienen, moeten wellicht de batterijen worden vervangen, is mogelijk de aan/uit-schakelaar van je Smart Keyboard uitgeschakeld, of moet de hub opnieuw worden gekoppeld aan je afstandbediening of toetsenbord.

Harmony Express

Als de Harmony geen opdrachten meer verzendt of de Harmony Express-app je blaster niet kan vinden, kun je dit probleem vaak oplossen door de Harmony-blaster opnieuw op te starten. Ontkoppel de stroomkabel en wacht 10 seconden voordat je deze weer aansluit om de Harmony-blaster opnieuw op te starten. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat de blaster opnieuw is opgestart.

De volgende tips kunnen ook nuttig zijn: