HARMONY GEBRUIKEN MET APPARATEN DIE GESCHIKT ZIJN VOOR CEC

CEC (Consumer Electronics Control) is een HDMI-functie waarmee u andere CEC-apparaten kunt laten bedienen via een HDMI-verbinding, zonder gebruikersinterventie.

Harmony gebruiken met CEC-apparaten

De CEC-functie Auto Power and Input kan soms een conflict veroorzaken met de mogelijkheid van de Harmony om in te schakelen en ingangen te wijzigen. Deze functie kan gerust worden uitgeschakeld.

Verschillende producenten hebben verschillende namen voor CEC, elk met enigszins verschillende mogelijkheden. Als u merkt dat uw apparaten worden in- of uitgeschakeld of dat de ingangen verkeerd worden gewijzigd wanneer u Harmony gebruikt, moet u mogelijk verschillende functies onder uw CEC-instellingen uitschakelen. De meeste fabrikanten hebben hun eigen unieke naam voor CEC.

Voedings- en invoerbediening van tv uitschakelen

Hieronder volgen stappen om CEC-functies voor aanzetten en ingangen uit te schakelen voor de populairste televisiemerken.
(Op alfabetische volgorde)

Hisense

1. Druk op de knop Menu, navigeer naar rechts, selecteer Instellingen en vervolgens Systeem.
  2. SelecteerHDMI-CEC en schakel Apparaat automatisch aan/uit, Apparaat aan/uit en TV automatisch aan/uit uit.

Insignia

1. Druk op de knop Menu, navigeer naar rechts en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Inlink CEC-bediening en schakel zowel Apparaat automatisch aan/uit als Tv automatisch aan/uit uit.

LG

1. Houd de knop Instellingen op de afstandsbediening 5 seconden ingedrukt.
  2. Selecteer General en vervolgens SIMPLELINK.
  3. Zet de onderstaande instellingen op OFF.
  4. Zet Auto Power Sync op Off.

Panasonic

1. Druk op de knop Menu, navigeer naar onderen en selecteer Setup.
  2. Selecteer VIERA Link settings en zet Power on link en Power off link op Off.

Philips

1. Druk op de knop Home.
  2. Navigeer naar rechts en selecteer Features.
  3. Selecteer EasyLink.
  4. Zet de onderstaande instellingen op OFF.
  5. Zet Auto Device Off op Off.
  6. Zet Auto TV On op Off.

RokuTV

1. Druk op de knop Home.
  2. Navigeer naar onderen en selecteer Settings.
  3. Selecteer System.
  4. Selecteer Control other devices (CEC).
  5. Hef de selectie van 1-touch play en system standby op.

Samsung

Gebruikt u een soundbar of AVR?

Wanneer u CEC volledig uitschakelt op uw televisie, wordt er geen geluid via HDMI naar andere apparaten overgedragen.

2016 - 2020:

1. Druk op de knop Menu.
  2. Ga omlaag en selecteer System.
  3. Selecteer External Device Manager.
  4. Navigeer naar onderen en selecteer System.
  5. Navigeer naar onderen en selecteer Anynet+.

2013 - 2015:

1. Druk op de knop Menu.
  2. Navigeer naar onderen en selecteer System.
  3. Navigeer naar onderen en selecteer Anynet+.

Sharp

1. Druk op de knop Menu, navigeer naar rechts en selecteer Setup.
  2. Selecteer CEC Control en zet zowel Device Auto Power Off als TV Auto Power On op Off.

Sony

Hoe u kunt controleren welke Android TV-versie u heeft.
  1. Druk op de knop Home.
  2. Ga naar Settings.
  3. Selecteer About in de categorie TV.
  4. De versie van Android wordt weergegeven.

2019 - 2020 (Android TV 9):

1. Druk op de knop Home.
  2. Ga naar Settings.
  3. Selecteer Watching TV.
  4. Selecteer External Inputs.
  5. Selecteer Bravia Sync Settings.
  6. Zet de onderstaande instellingen op OFF.
  7. Zet Device Auto Power op Off.
  8. Zet Auto input change (MHL) op Off.
  9. Zet TV Auto Power op On.

2015 - 2019 (Android TV 7 & 8):

1. Druk op de knop Home.
  2. Ga naar Settings.
  3. Selecteer External Inputs.
  4. Selecteer Bravia Sync Settings.
  5. Zet de onderstaande instellingen op OFF.
  6. Zet Device Auto Power op Off.
  7. Zet Auto input change (MHL) op Off.
  8. Zet TV Auto Power op On.

2012 - 2014:

1. Druk op de knop Menu.
  2. Navigeer naar rechts en selecteer Settings.
  3. Selecteer Picture & Display.
  4. Selecteer Bravia Sync Settings.

Toshiba

1. Druk op de knop Menu, navigeer naar beneden en selecteer Opties.
  2. Selecteer Set-up HDMI-CEC-bediening en schakel zowel Tv automatisch aan/uit als Automatische stand-bymodus uit.

Vizio

Gebruikt u een soundbar of AVR?

Wanneer u CEC volledig uitschakelt op uw televisie, wordt er geen geluid via HDMI naar andere apparaten overgedragen.

1. Druk op de knop Menu.
  2. Navigeer naar onderen en selecteer System of Settings.
  3. Navigeer naar onderen en selecteer CEC.
  4. Druk op OK bij CEC en selecteer Off.

Voedings- en invoerbediening van AV-ontvanger uitschakelen

Denon

1. Druk op de knop Set-up en selecteer Video.
  2. SelecteerSet-up HDMI en schakel Tussen tv en audio schakelen, Bediening voor uitschakelen enEnergiebesparing uit.

Integra

1. Druk op de Thuisknop en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer HDMI en vervolgens HDMI-CEC.
  3. Schakel Afspelen met één aanraking enStand-bymodus met één aanraking uit.

Marantz

1. Druk op de knop Set-up en selecteer Video.
  2. Selecteer Set-up HDMI en vervolgens HDMI-CEC.
  3. Schakel Bediening voor uitschakelen, Tussen tv en audio schakelen, Afspelen met één aanraking enStand-bymodus met één aanraking uit.

Onkyo

1. Houd de knoppen RECEIVER en SETUP tegelijkertijd ingedrukt tot de indicatorlampjes van de afstandsbediening gaan branden (ongeveer 3 seconden).
  2. Wanneer de indicatorlampjes branden, gebruikt u de nummerknoppen om een id in te voeren.

Sony

1. Druk op de Thuisknop en selecteer Set-up.
  2. Selecteer HDMI en vervolgens HDMI-bediening.
  3. Selecteer de map Aan en schakel Synchroniseren tijdens stand-bymodus uit.

Yamaha

1. Druk op de knop Set-up en selecteerHDMI.
  2. SelecteerHDMI-bediening en ga naar het gedeelte Aan.
  3. Schakel Synchroniseren tijdens stand-bymodus uit.

Pioneer

1. Druk op de knop Home.
  2. Selecteer System Setup.
  3. Selecteer HDMI Setup.
  4. Selecteer Control Mode.
  5. Stel Control mode in op Off.

Voedings- en invoerbediening van Media uitschakelen

Apple TV

1. Navigeer in het Startvenster naar Instellingen.
  2. Selecteer Afstandsbedieningen en apparaten en schakel helemaal onderaan Tv's en ontvangers bedienen uit.

Fire TV

1. Navigeer in het Startvenster naar Instellingen.
  2. SelecteerWEERGAVE EN GELUID en schakel helemaal onderaan Apparaatbediening HDMI-CEC uit.

Roku

1. Navigeer in het Startvenster naar Instellingen.
  2. SelecteerWEERGAVE EN GELUID en selecteer helemaal onderaan Systeem.
  3. SelecteerBediening, gevolgd door Overige apparaten en deselecteerAfspelen met जéén aanraking en Systeem-stand-by.

AIRTV

1. Druk op de knop Home.
  2. Ga naar Settings.
  3. Apparaatvoorkeuren.
  4. Meer.
  5. HDMI CEC.
  6. Zet de onderstaande instellingen op Uit.
  7. Zet de CEC-schakelaar op uit.
  8. Stel Afspelen met één toets in op Uit.
  9. Stel Voeding met één sleutel in op Uit.

NVIDIA SHIELD

1. Druk op de knop Home.
  2. Ga naar Settings.
  3. Apparaatvoorkeuren.
  4. Beeld en geluid.
  5. Stroombeheer.
  6. Zet de onderstaande instellingen op UIT.
  7. Zet TV inschakelen op Uit.
  8. Zet TV-ingang op SHIELD op Uit.
  9. Zet TV uitschakelen in op Uit.
  10. Stel Wake SHIELD in op Uit.
  11. Stel Sleep SHIELD when TV powers off in op Uit.
  12. Stel Sleep SHIELD when Input changes in op Uit.

Gebruikelijke namen voor CEC

• Fabrikant
    Naam voor CEC-functie
  • AOC
    E-link
  • Hitachi
    HDMI-CEC
  • LG
    SimpLink
  • Mitsubishi
    NetCommand
  • Onkyo
    RIHD
  • Panasonic
    HDAVI Control, EZ Sync of VIERA Link
  • Philips
    EasyLink
  • Pioneer
    Kuro Link
  • Runco International
    RuncoLink
  • Samsung
    Anynet+
  • Sharp
    Aquos Link
  • Sony
    Sony PlayStation
    BRAVIA Link of BRAVIA Sync (PlayStation: bediening voor HDMI)
  • Toshiba
    CE-Link of Regza Link
  • Vizio
    HDMI-CEC