Koppelen via Bluetooth, USB-ontvanger of Wi-Fi

Alle hubgebaseerde Harmony-afstandsbedieningen (waaronder Harmony Smart Keyboard) maken gebruik van infrarood (IR) voor de standaard AV-bediening van het merendeel van entertainmentapparaten.

Mac of pc

Bluetooth
- of -

USB-ontvanger
Als uw computer Bluetooth ondersteunt, kan de Harmony Hub op deze manier een koppeling maken met de Mac en deze bedienen.

Als uw computer geen Bluetooth ondersteunt, kan de USB-ontvanger van Harmony Smart Keyboard worden gebruikt als verbinding tussen de Harmony Hub en de Mac.

U wordt gevraagd uw bedieningsmethode te kiezen en hiermee (eventueel) tijdens de installatie een koppeling te maken via de Harmony-app. Alle opdrachten voor navigatie, muis en tekstinvoer kunnen via Bluetooth of via de USB-ontvanger worden verzonden.

Apple TV

Bluetooth
en

Infrarood (IR)
De Harmony Hub bedient Apple TV met een Bluetooth-verbinding voor tekstinvoer en Infrarood voor in- en uitschakelen.

Tijdens de installatie wordt u gevraagd om uw Apple TV in te schakelen, de optie Bluetooth-verbinding te selecteren in het Apple TV-menu en het koppelingsproces te starten.

Voor meer informatie raadpleegt u: Hoe Harmony werkt met Apple TV.

PlayStation

Bluetooth
en

USB-ontvanger
Harmony Hub bedient de PlayStation 3 en PlayStation 4 met behulp van zowel Bluetooth voor in-/uitschakelen (niet ondersteund op PS4) en de USB-ontvanger voor tekstinvoer.

Voor meer informatie raadpleegt u:

Xbox

Infrarood (IR)
en

USB-ontvanger
De Harmony Hub bedient Xbox 360/One met IR voor in- en uitschakelen en de USB-ontvanger voor tekstinvoer. Mogelijk moet u het meegeleverde USB-verlengsnoer gebruiken om de USB-ontvanger op de Xbox aan te sluiten.

Zorg dat u de hub of de IR-miniblaster heel dicht bij de voorkant van de Xbox plaatst, omdat deze een sterk signaal nodig heeft om naar behoren te functioneren. Meer informatie:

Roku

Wi-Fi
De Harmony Hub kan de Roku bedienen met behulp van uw Wi-Fi-thuisnetwerk.

Zorg dat de Roku is ingeschakeld en is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als uw telefoon. De Harmony-app zoekt naar dit apparaat tijdens de set-up en begeleidt u bij het koppelen.

Voor meer informatie raadpleegt u: Hoe Harmony werkt met Roku.

Smart-tv's

Bluetooth
- of -

USB-ontvanger
De Harmony Hub schakelt uw Smart TV in en bedient deze met behulp van IR.

Afhankelijk van het merk van uw televisie kunt u met Harmony mogelijk ook tekst invoeren via Bluetooth of de Harmony USB-ontvanger.

Standaard-tv's, AV-ontvangers, Settopboxen, enz.

IR
De Harmony Hub stuurt IR-signalen naar uw televisie, AV-ontvanger, settopbox/satellietontvanger en andere apparaten voor thuisentertainment.

Tijdens het installeren van Harmony Smart Keyboard, helpt de Harmony-app u met het testen van de standaard AV-bediening van elk apparaat. Deze maken meestal gebruik van IR-opdrachten, met uitzondering van een aantal apparaten zoals Mac- & Windows-computers, PlayStation- en Xbox-gameconsoles en Roku.

Wanneer u uw activiteiten maakt, hebt u de mogelijkheid om de tekstinvoerfunctionaliteit te verbinden aan een van de apparaten binnen elke activiteit. Hiervoor is meestal een extra koppeling vereist, waarbij u aangeeft hoe Harmony Smart Keyboard deze extra opdrachten naar het geselecteerde apparaat verzendt.

Verbinding maken via Bluetooth

Apple TV, alsmede een aantal modellen van Mac- of Windows-computers en Smart-tv's, ondersteunen tekstinvoer via Bluetooth.

Wanneer u Harmony Smart Keyboard wilt koppelen aan een apparaat via Bluetooth, schakelt de Harmony Hub zichzelf in de koppelingsmodus. Op dat moment moet u het koppelingsproces ook inschakelen op het apparaat dat u wilt bedienen. Voor de meeste apparaten biedt de Harmony-app specifieke instructies over het koppelen via Bluetooth.

Verbinding maken via de USB-ontvanger

Xbox360-, Xbox One- en PS3- en PS4-gameconsoles, alsmede Mac- en Windows-computers, ondersteunen tekstinvoer via USB. Een aantal Smart TV-modellen ondersteunt mogelijk ook USB voor tekstinvoer.

Voor deze apparaten krijgt u hulp met het koppelen van een van de meegeleverde USB-ontvangers.

Het is belangrijk dat u de USB-ontvanger pas aansluit op het apparaat wanneer u daarom wordt gevraagd door de Harmony-app. De Harmony Hub detecteert vervolgens wanneer de USB-ontvanger is aangesloten op het apparaat en zal deze ontvanger koppelen aan het desbetreffende apparaat.

• Tip PlayStation 3 en PlayStation 4 zijn uniek in die zin dat er gebruikt wordt gemaakt van Bluetooth voor de standaardbediening en USB voor tekstinvoer, waardoor er twee koppelingen met Harmony Smart Keyboard zijn vereist.
  • Tip Als u USB wilt gebruiken voor tekstinvoer op meer dan 2 apparaten, is het mogelijk om een van de USB-ontvangers toe te wijzen aan meerdere apparaten. In dit scenario moet u de USB-ontvanger handmatig verplaatsen tussen uw apparaten, afhankelijk van welke activiteit er op dat moment wordt uitgevoerd.

Verbinding maken via Wi-Fi

Harmony Smart Keyboard kan Roku-apparaten exclusief bedienen via Wi-Fi. Voor dit scenario moeten uw Roku en Harmony Hub met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden zijn. Zodra u het Roku-apparaat toevoegt aan uw account, zal de Harmony Hub meteen gaan zoeken naar Roku-apparaten in uw Wi-Fi-netwerk. Als u over slechts één Roku-apparaat beschikt en u voert het exacte modelnummer in, zal de Harmony Hub hiermee meteen een koppeling maken. Als u over meerdere Roku-apparaten beschikt en/of u hebt een onjuist modelnummer ingevoerd, zal de Harmony Hub u vragen de koppeling te bevestigen.

Een extra voordeel van het gebruiken van Wi-Fi voor Roku, is dat alle Roku-kanalen worden weergegeven als favorieten in de Harmony-app wanneer u deze activiteit inschakelt.

Schakelen tussen tekstinvoermethoden (USB en Bluetooth)

U kunt eventueel de manier wijzigen waarop tekstinvoer naar het gekoppelde apparaat wordt verzonden, bijvoorbeeld van Bluetooth in USB-ontvanger, vooropgesteld dat het apparaat beide methoden ondersteunt. Via de Harmony-app:

1. Selecteer Menu > Instellingen > Apparaten en activiteiten bewerken > Tekstinvoer inschakelen.
  2. Selecteer Activiteit > Toetsenbordverbinding bewerken.
  3. Druk in het toetsenbordverbindingsscherm op Volgende.
  4. Klik op Wijzigen om te schakelen tussen de toetsenbordverbinding op uw apparaat.
    • Als u Bluetooth selecteert, wordt u door het koppelingsproces geleid.
    • Als u USB-ontvanger selecteert, wordt u gevraagd om ontvanger 1 of 2 te kiezen.