Hoe Harmony werkt met de NVIDIA SHIELD TV

Compatibel met Harmony Express en hub-producten

SHIELD TV (2015)

Set-up

Je NVIDIA SHIELD TV instellen
Stel je SHIELD TV in en installeer de apps die je graag gebruikt (bijvoorbeeld Netflix, Hulu+ en Plex).
Harmony en SHIELD TV verbinden
Wanneer de verbinding tot stand is gebracht, kun je Harmony gebruiken om je SHIELD TV te bedienen en activiteiten te starten waarvan SHIELD TV deel uitmaakt.

NVIDIA SHIELD aan je Harmony-setup toevoegen

1. Start de Harmony-app en maak verbinding met je Harmony Hub.
  2. Selecteer MENU, en vervolgens Harmony-setup > Apparaten en activiteiten toevoegen/wijzigen > APPARATEN.
  3. Selecteer APPARATEN en druk vervolgens op APPARAAT TOEVOEGEN onder aan het scherm.
  4. Selecteer SCANNEN NAAR Wi-Fi-APPARATEN en Harmony zoekt op je Wi-Fi-thuisnetwerk naar SHIELD TV-apparaten.
    • Je SHIELD TV zal worden gedetecteerd als NVIDIA Game Console.
  5. Wanneer je klaar bent met toevoegen, vraagt Harmony of je een activiteit wilt maken. Selecteer Ja.
  6. Ga verder met het beantwoorden van vragen om je activiteit NVIDIA SHIELD kijken te maken.
  7. Zodra je je apparaten en ingangen heeft geselecteerd, vraagt Harmony of je Harmony en NVIDIA SHIELD via Bluetooth wilt koppelen.
    1. Gebruik de afstandsbediening van je SHIELD TV om naar het startscherm te gaan.
    2. Selecteer Instellingen > Accessoire toevoegen. Harmony en SHIELD TV moeten na enkele seconden gekoppeld worden.
      • je Harmony Hub wordt weergegeven als Harmony Keyboard.
Accessoire toevoegen Accessoire toevoegen
Harmony Keyboard Harmony Keyboard

1. Start de MyHarmony-desktopsoftware en meld je aan bij je account.
  2. Selecteer je Harmony-product in het scherm met de galerie van afstandsbedieningen.
  3. Selecteer het tabblad Apparaten aan de linkerkant van het scherm en selecteer vervolgens de link Apparaat toevoegen in het midden van de pagina.
  4. Voer de fabrikant NVIDIA en het model SHIELD TV gevolgd door Toevoegen.
Harmony-desktopsoftware - NVIDIA SHIELD

Bediening

NVIDIA SHIELD TV HDMI CEC

NVIDIA SHIELD TV maakt gebruik van HDMI CEC, een functie die compatibele tv's aan kan zetten en tussen ingangen kan schakelen. Het is raadzaam deze functie uit te schakelen, omdat conflicten met Harmony-bediening kunnen optreden.

1. Op het startscherm van je tv ga je naar Instellingen.
  2. Onder de categorie Apparaten selecteer je Beeld en geluid en vervolgens Stroombeheer.
  3. Selecteer HDMI-CEC-voorkeuren en stel ze in op:
    • CEC TV aan = Uit
    • CEC TV uit = Uit

Veel nieuwere tv's kunnen ook slaapstandopdrachten naar apparaten met HDMI-verbinding verzenden wanneer ze zijn uitgeschakeld. Het is raadzaam deze functie ook uit te schakelen, omdat conflicten met Harmony-bediening kunnen optreden. Raadpleeg de handleiding van je tv-fabrikant voor meer informatie.

Amazon

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de Amazon-app.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, snel vooruitspoelen en terugspoelen, werken.

Tekstinvoer is mogelijk met de Harmony-app.

Netflix

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de Netflix-app.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, snel vooruitspoelen en terugspoelen, werken. In Netflix kun je één frame vooruit of achteruit met behulp van de richtingspijlen naar links en naar rechts.

Tekstinvoer is mogelijk met de Harmony-app.

Hulu

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de Hulu-app.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, snel vooruitspoelen en terugspoelen, werken. In Hulu kun je 10 seconden vooruit of achteruit met de richtingspijlen naar links en naar rechts.

Tekstinvoer is mogelijk met de Harmony-app.

HBO GO

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de Browser-app.

Mediatoetsen worden niet gebruikt in de Browser-app.

Tekstinvoer is alleen mogelijk met de Harmony Smart Keyboard of Harmony-app.

Muis-/cursorbesturing is mogelijk met de Harmony Smart Keyboard.

YouTube

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de YouTube-app.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, snel vooruitspoelen en terugspoelen, werken. In YouTube kun je tussen video's navigeren met de richtingsopdrachten naar links en naar rechts.

Tekstinvoer is mogelijk met de Harmony-app.

Plex

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de Plex-app.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, snel vooruitspoelen en terugspoelen, werken. In Plex kun je één frame vooruit of achteruit met behulp van de richtingspijlen naar links en naar rechts.

Tekstinvoer is mogelijk met de mobiele Harmony-app.

Overige apps

Het gedrag van sommige apps kan variëren, afhankelijk van het ontwerp van de app. Bepaalde apps zoals Spotify kunnen alleen worden bediend met de NVIDIA SHIELD-gamecontroller.

Aanpassen

De fysieke knoppen op je afstandsbediening aanpassen

Harmony heeft de knoppen op je afstandsbediening al geoptimaliseerd, maar je kunt deze knoppen verder aanpassen naargelang je voorkeur.

Opdrachten op het scherm van je afstandsbediening toevoegen, verwijderen of de naam wijzigen

Harmony geeft specifieke opdrachten weer voor je activiteit SHIELD TV kijken op het scherm van uw afstandsbediening. Je kunt deze toevoegen, verwijderen of een andere naam geven.

De knoppen van de Harmony-app aanpassen

Je kunt algemene SHIELD TV-opdrachten op het scherm van je telefoon of tablet zien. Je kunt deze opdrachten toevoegen, verwijderen of opnieuw rangschikken.

Je eigen veegbewegingen instellen

Met omhoog of omlaag vegen op het bewegingsscherm wordt het volume gewijzigd. Er zijn in totaal 22 bewegingen. Je kunt ze via de app bekijken en aanpassen.

Set-up

NVIDIA SHIELD TV toevoegen aan je Harmony-setup

1. Start de Harmony Express-app en tik op Set-up bewerken.
  2. Tik vervolgens op + om een wifiscan uit te voeren en selecteer je apparaat.
    • Als je apparaat niet wordt gevonden, zorg er dan voor dat het is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als Harmony Express.
    • Als je nog steeds problemen ondervindt, start je je apparaat en router opnieuw op en probeer je het opnieuw.
  3. Tik op Doorgaan en volg de aanwijzingen op het scherm.
Apparaat toevoegen aan Harmony Express

Bediening

Spraak

Je kunt je stem gebruiken om opdrachten te verzenden, zoals inschakelen, uitschakelen en meer. Tik op Wat moet ik zeggen in de Harmony Express-app om voorbeeldopdrachten voor je apparaat te bekijken. Het starten van apps met je stem wordt niet ondersteund voor dit apparaat.

Voor meer informatie over het gebruik van je stem met Harmony Express ga je naar: Spraakopdrachten op Harmony Express

Afstandsbediening

Hoewel Harmony standaardopdrachten heeft toegewezen aan de knoppen van je afstandsbediening, heb je de mogelijkheid om aangepaste opdrachten toe te wijzen. Zie voor meer informatie: De fysieke knoppen op je afstandsbediening aanpassen

Ondersteunde apps

Amazon

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de Amazon-app.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, snel vooruitspoelen en terugspoelen, werken.

Netflix

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de Netflix-app.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, snel vooruitspoelen en terugspoelen, werken. In Netflix kun je één frame vooruit of achteruit met behulp van de richtingspijlen naar links en naar rechts.

Hulu

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de Hulu-app.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, snel vooruitspoelen en terugspoelen, werken. In Hulu kun je 10 seconden vooruit of achteruit met de richtingspijlen naar links en naar rechts.

YouTube

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de YouTube-app.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, snel vooruitspoelen en terugspoelen, werken. In YouTube kun je tussen video's navigeren met de richtingsopdrachten naar links en naar rechts.

Browser

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de Browser-app.

Mediatoetsen worden niet gebruikt in de Browser-app.

Overige apps

Het gedrag van sommige apps kan variëren, afhankelijk van het ontwerp van de app.

Meer informatie over de integratie

Harmonie Express-afstandsbedieningen Hub-afstandsbedieningen

Je Harmony Hub en NVIDIA SHIELD TV worden via Bluetooth verbonden en moeten binnen 5 meter (15 ft) van elkaar staan. Een onbelemmerde gezichtslijn is echter niet vereist.

Harmony Express koppelt en bedient NVIDIA SHIELD TV via je wifinetwerk thuis en Bluetooth. Zorg dat je Nintendo Wii (of Wii U) met hetzelfde thuisnetwerk als je Harmony-blaster is verbonden. Je Harmony-blaster en Wii (of Wii U) moeten binnen 5 meter (15 ft) van elkaar staan. Ze hebben echter geen directe gezichtslijn nodig.