Harmony-ervaring met Mac

Set-up

Na het toevoegen van een Mac als apparaat, moet je een activiteit Pc kijken aanmaken en deze configureren om je Mac te bedienen met de Harmony-afstandsbediening. Je moet ook enkele extra wijzigingen aanbrengen (zoals besproken in dit gedeelte) om Mac volledig met Harmony te kunnen bedienen.

Mac toevoegen aan Harmony
Wanneer je Mac toevoegt, moet je de fabrikant en het modelnummer opgeven van je televisie, AV-ontvanger en andere apparaten die je in je activiteit Pc kijken opneemt.
Je Mac-activiteit configureren
Configureer je activiteit en zorg dat je hiermee een Mac-programma met behulp van je Harmony-afstandsbediening kunt openen, sluiten en bedienen.

Opmerking

Wanneer je de Mac-activiteit voor het eerst start, moet je de Harmony-app gebruiken om koppelen via Bluetooth te starten. Harmony wordt weergegeven als Harmony-toetsenbord in je lijst met apparaten wanneer je aan het koppelen bent.

Mac toevoegen aan je Harmony-setup

Mac toevoegen aan je Harmony-setup:

1. Start de Harmony-app en maak verbinding met je Harmony Hub.
  2. Selecteer MENU en vervolgens Harmony-setup > Apparaten en activiteiten toevoegen/wijzigen > APPARATEN.
  3. Selecteer de knop APPARAAT TOEVOEGEN onderaan het scherm.
  4. Selecteer COMPUTER en voer OS MAC in. Selecteer > in de rechterbovenhoek.

Een activiteit instellen

1. Wanneer je klaar bent met toevoegen, vraagt Harmony of je een activiteit wilt maken. Selecteer JA.
  2. Ga door met het opnemen van apparaten en het selecteren van ingangen, gevolgd door > in de rechterbovenhoek.
  3. Je wordt gevraagd om via Bluetooth met Mac te koppelen. Als je een IR-ontvanger gebruikt, selecteert je OVERSLAAN onder aan het scherm.

Een Mac-snelkoppeling configureren

1. Op je Mac start je Automator en ga je naar Bestand > Nieuw > Service > Kiezen.
  2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Service ontvangt de optie geen invoer.
  3. Selecteer Toepassing starten door erop te dubbelklikken of het te slepen naar het lege canvas aan de rechterkant.
  4. In het venster Toepassing starten selecteer je het programma dat je wilt bedienen met Harmony (bijvoorbeeld VLC Player) en druk je op Command-S om op te slaan.
  5. Ga naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Sneltoetsen, selecteerSneltoets toevoegen en stel deze in op Ctrl+S, Ctrl+W of Ctrl+Z.
  6. Voeg een stap toe bij het starten van je activiteit, waarin je als nieuwe opdracht de sneltoets selecteert voor het programma dat je met Harmony wilt bedienen.
  7. Je kunt zorgen dat je een programma kunt sluiten met Harmony door hiervoor een knop in te stellen op de afstandsbediening (Afsluiten).
  8. Vergeet niet om uw afstandsbediening te synchroniseren nadat je dit hebt gedaan.

Mac toevoegen aan je Harmony-setup:

1. Meld je aan bij de MyHarmony-desktopsoftware en selecteer je afstandsbediening in de galerie.
  2. Selecteer het tabblad Apparaat gevolgd door Apparaat toevoegen.
  3. Selecteer Computer toevoegen, klik op het keuzerondje Apple Mac en klik vervolgens op Toevoegen.

Een activiteit instellen

1. Meld je aan bij de MyHarmony-desktopsoftware en selecteer je afstandsbediening in de galerie.
  2. Selecteer het tabblad Activiteiten aan de linkerkant en klik op Activiteit toevoegen.
  3. Selecteer het type activiteit Pc kijken en klik op Volgende.
  4. Je krijgt nu instructies voor het geven van een naam aan de activiteit en het configureren van de apparaten die je in de activiteit wilt opnemen.

Een Mac-snelkoppeling configureren

1. Op je Mac start je Automator en ga je naar Bestand > Nieuw > Service > Kiezen.
  2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Service ontvangt de optie geen invoer.
  3. Selecteer Toepassing starten door erop te dubbelklikken of het te slepen naar het lege canvas aan de rechterkant.
  4. In het venster Toepassing starten selecteer je het programma dat je wilt bedienen met Harmony (bijvoorbeeld VLC Player) en druk je op Command-S om op te slaan.
  5. Ga naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Sneltoetsen, selecteerSneltoets toevoegen en stel deze in op Ctrl+S, Ctrl+W of Ctrl+Z.
  6. Voeg een stap toe bij het starten van je activiteit, waarin je als nieuwe opdracht de sneltoets selecteert voor het programma dat je met Harmony wilt bedienen.
  7. Je kunt zorgen dat je een programma kunt sluiten met Harmony door hiervoor een knop in te stellen op de afstandsbediening (Afsluiten).
  8. Vergeet niet om uw afstandsbediening te synchroniseren nadat je dit hebt gedaan.

Bediening

Het Harmony Smart Keyboard kan als een volledig functioneel Mac-toetsenbord fungeren. In vele apps kun je de Harmony-app ook voor bedieningsfuncties gebruiken. Hieronder vindt je enkele populaire Mac-apps, evenals manieren waarop je deze kunt bedienen met Harmony.

Mac Media Center

Alle Harmony-producten

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in iTunes.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, vooruitspoelen en terugspoelen, werken.

Als je vooruit of achteruit wilt spoelen, houdt je de knop voor vooruit- of achteruitspoelen ingedrukt.

Mac Media Player

Alle Harmony-producten:

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in QuickTime.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, snel vooruitspoelen en terugspoelen, werken.

Als je vooruit of achteruit wilt spoelen, houdt je de knop voor vooruit- of achteruitspoelen ingedrukt.

In QuickTime kun je in de pauzestand één frame vooruit of achteruit met de richtingspijlen naar links en naar rechts.

Netflix

Alle Harmony-producten

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in Netflix.

Met de Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren en snel vooruitspoelen, kun je Netflix niet bedienen.

Met de Harmony Smart Keyboard

Tekstinvoer is mogelijk met de Harmony Smart Keyboard of Harmony-app.

Muis-/cursorbesturing is mogelijk met de Harmony Smart Keyboard.

Netflix biedt de volgende snelkoppelingen:

• Spatiebalk
    Tussen afspelen/pauzeren schakelen
  • Linkerpijl
    10 seconden terugspringen
  • Rechterpijl
    10 seconden vooruitspringen
  • Shift + linkerpijl
    Terugspoelen
  • Shift + rechterpijl
    Vooruitspoelen
  • F
    Volledig scherm inschakelen
  • Esc
    Volledige scherm afsluiten

Hulu

Alle Harmony-producten

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in Hulu.

Met de Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren en snel vooruitspoelen, kun je Hulu niet bedienen.

Met de Harmony Smart Keyboard

Tekstinvoer is mogelijk met de Harmony Smart Keyboard of Harmony-app.

Muis-/cursorbesturing is mogelijk met de Harmony Smart Keyboard.

Hulu biedt de volgende snelkoppelingen:

• Spatiebalk
    Tussen afspelen/pauzeren schakelen
  • Linkerpijl
    10 seconden terugspringen
  • Rechterpijl
    10 seconden vooruitspringen
  • Esc
    Volledige scherm afsluiten

YouTube

Alle Harmony-producten

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de YouTube-app.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, vooruitspoelen en terugspoelen, werken. In YouTube kun je tussen video's navigeren met de opdrachten vooruit- en terugspringen.

Met de Harmony Smart Keyboard

De YouTube-app beschikt over een schermtoetsenbord. Je kunt hiermee navigeren met de richtingstoetsen, maar tekstinvoer is niet mogelijk.

Amazon

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de Amazon-app.

De Mediatoetsen, zoals afspelen, pauzeren, stoppen, vooruitspoelen en terugspoelen, werken. In Amazon kun je één frame vooruit of achteruit met de richtingspijlen naar links en naar rechts.

Met de Harmony Smart Keyboard

Tekstinvoer is mogelijk met de Harmony Smart Keyboard of Harmony-app.

Muis-/cursorbesturing is mogelijk met de Harmony Smart Keyboard.

Browser

Met de D-padnavigatie kun je navigeren in de Browser-app.

Mediatoetsen worden niet gebruikt in de Browser-app.

Tekstinvoer is alleen mogelijk met de Harmony Smart Keyboard of Harmony-app.

Muis-/cursorbesturing is mogelijk met de Harmony Smart Keyboard.

Overige apps

Het gedrag van andere apps kan variëren per ontwerp.

Veelgestelde vragen

Ik heb hulp nodig bij het maken van een Bluetooth-verbinding met Mac

Voordat je een Bluetooth-apparaat kunt gebruiken met de Mac, moet je de apparaten aan elkaar koppelen. Je hoeft dit slechts eenmaal te doen. Het apparaat blijft dan gekoppeld tot je het weer ontkoppelt.

1. Zorg dat het apparaat aanstaat.
  2. Kies Apple-menu > Systeemvoorkeuren en klik op Bluetooth.
  3. Selecteer het gewenste apparaat in de lijst en klik op Koppel.
    • Als je op het apparaat een vraag ziet, klik je op Accepteren.

Ik heb hulp nodig bij het maken van een infraroodverbinding (IR) met Mac

Je kunt infraroodontvangst (IR) uit- of aanzetten in de voorkeuren van Beveiliging en privacy. Wanneer je infraroodontvangst voor je Mac aanzet, kan elk apparaat in de buurt van je Mac erbij. Je kunt infraroodontvangst uitzetten om te voorkomen dat andere apparaten controle krijgen over je Mac of om te voorkomen dat de Mac wordt gekoppeld met een IR-afstandsbediening.

1. Kies Apple-menu > Systeemvoorkeuren en klik op Beveiliging en privacy, gevolgd door Algemeen.
  2. Klik op het pictogram van het slotje om het te ontgrendelen en voer de naam en het wachtwoord van een beheerder in.
  3. Klik op Geavanceerd en selecteer Schakel infraroodontvanger van afstandsbediening uit om IR-ontvangst uit te schakelen en schakel het vak uit om IR-ontvangst in te schakelen.
  4. Wanneer je je Mac wilt instellen om te reageren op de opdrachten van een specifieke afstandsbediening (bijvoorbeeld Harmony), klik je op Koppel en volg je de aanwijzingen op het scherm.

Voor meer informatie over hoe je computer integreert met Bluetooth- en infraroodapparaten (IR) raadpleeg je Apple-ondersteuning.

Meer informatie over de integratie

Harmony Smart Keyboard

Als je computer Bluetooth ondersteunt, kan de Harmony-hub op deze manier een koppeling maken met de Mac en deze bedienen. Als je computer geen Bluetooth ondersteunt, kan de USB-ontvanger van Harmony Smart Keyboard worden gebruikt als verbinding tussen de Harmony-hub en de Mac.

Je wordt gevraagd je bedieningsmethode te kiezen en een koppeling tot stand te brengen (indien nodig) tijdens de installatie via de Harmony-app. Alle opdrachten voor navigatie, muis en tekstinvoer kunnen via Bluetooth of via de USB-ontvanger worden verzonden.