Aan de slag met Harmony Ultimate Home

Bekijk de setup-studieles: je thuisentertainment- en thuisbedieningsapparaten toevoegen, je one-touchactiviteiten instellen en meer te weten komen over hoe je je afstandsbediening gebruikt. Al ingesteld en er werkt iets niet? Onze probleemoplossers en ondersteuningsartikelen zijn er om u te helpen.

Laten we aan de slag gaan!

Inhoud van de doos
De Harmony Hub plaatsen
De Harmony-app downloaden
Apparaten en activiteiten toevoegen
Productfuncties
Ondersteuningsartikelen
Menu

Inhoud van de doos

De Harmony Ultimate Home-afstandsbediening

Met de Harmony Ultimate Home-afstandsbediening kun je je thuisentertainment en thuisautomatiseringssystemen bedienen via one-touch-knoppen.

Harmony Home Hub

De Harmony Home Hub is de spil in je thuisentertainment- en thuisbedieningsysteem. Je plaatst deze dicht bij je televisie, kabel-/satellietontvanger, gameconsole of ander apparaat. De Harmony Hub maakt gebruik van infrarood (IR), Bluetooth en Wi-Fi om al je apparaten te bedienen.

Oplaadstation

Plaats je afstandsbediening hierin als je deze niet gebruikt zodat deze volledig opgeladen is wanneer je deze nodig hebt.

Stroomadapter x2

Sluit een stroomadapter op de Harmony Home Hub aan. Het duurt 30 seconden voor de hub is ingeschakeld.

Verbind de andere met het oplaadstation van je afstandsbediening.

IR-miniblasters x2

De IR-miniblasters worden aangesloten op de achterkant van de hub en helpen het bereik te vergroten van apparaten die via infrarood worden bediend.

Gebruik dit als je entertainmentsysteem in een afgesloten kast staat en je apparaten achter kastdeuren hebt staan.

Het gebruik van de IR-miniblaster is wel of niet nodig, afhankelijk van je opstelling.

USB-kabel

Wordt gebruikt om de firmware op je Harmony Home-afstandsbediening bij te werken.

Als je mobiele apparaat geen ondersteuning biedt voor Bluetooth LE-technologie, kun je bovendien met de USB-kabel de Harmony Home Hub op je computer aansluiten zodat de aanmeldingsgegevens voor je wifinetwerk kunnen worden opgeslagen op de hub. De Harmony Hub maakt gebruik van Wi-Fi om met de Harmony-app te communiceren, die wordt gebruikt voor zowel set-up als extra bediening.

De Harmony Home Hub plaatsen

Open kasten
  • Zet de Harmony Home Hub op je kast of op een grote open plank die nergens door wordt belemmerd.
  • IR-signalen die vanaf de hub worden gestuurd, ketsen af op wanden en andere oppervlakken voordat ze bij je apparaten terechtkomen. Een directe zichtlijn is meestal niet nodig.
Gesloten kasten
  • Plaats de Harmony Home Hub in de kast, op of naast de meeste apparaten.
  • IR-signalen die vanaf de hub worden gestuurd, ketsen af op wanden, de binnenkant van kasten en andere oppervlakken voordat ze bij je apparaten terechtkomen. Een directe zichtlijn is meestal niet nodig.
  • Sluit de IR-miniblaster aan op de achterzijde van de hub en plaats deze bovenop de kast zodat deze de IR-signalen naar je televisie kan sturen.

De Harmony Home Hub inschakelen

Sluit de meegeleverde voedingsadapter aan op de Harmony Hub. Het duurt 30 seconden voordat de hub is opgestart.

De Harmony-app downloaden en Wi-Fi instellen

1. Ga naar de iTunes App Store of Google Play en zoek naar de Harmony-app.

2. Start de app en selecteer Nieuwe Hub instellen.

3. Ga verder met de volgende schermen volgens de instructies:

• Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld op je iPhone.
    • Zorg dat je telefoon is verbonden met je wifinetwerk.
    • Zorg dat de Harmony Hub is ingeschakeld.
    • De Harmony-app hoort je hub na enkele seconden te vinden.
    Problemen?

Probeer Bluetooth uit te schakelen en opnieuw in te schakelen op je telefoon.

Bekijk ons ondersteuningsartikel:
    De Harmony-app kan de Harmony Hub niet vinden.

4. Zodra je telefoon en de hub zijn gekoppeld via Bluetooth, word je gevraagd je wifi-aanmeldingsgegevens in te voeren.

Apparaten, activiteiten en thuisbediening toevoegen

1. Als u al een Harmony-account heeft, kunt u zich aanmelden.

Anders selecteert u ACCOUNT MAKEN.

2. U wordt langs verschillende schermen geleid waarin wordt uitgelegd hoe Harmony Ultimate Home werkt.

3. Als je al een Harmony-afstandsbediening hebt en de apparaten en activiteiten daarvan wilt importeren, kun je deze kopiëren naar je nieuwe Harmony Ultimate Home. Als u nog geen Harmony-afstandsbediening heeft, selecteert u Nee, nieuwe instellen.

4. Uw apparaten invoeren:

• Harmony probeert eerst om enkele van je verbonden apparaten te detecteren, zoals Sonos, Roku en Philips Hue.
    • Druk op de knop Apparaat toevoegen onderaan je scherm om extra thuisentertainment- en thuisautomatiseringsapparaten toe te voegen.
    • Indien vereist, vraagt Harmony je de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren voor enkele van je diensten zodat we met deze in contact kunnen komen.
    • Hulp nodig voor het vinden van je modelnummer? Dit artikel is wellicht nuttig: Het modelnummer van uw apparaat vinden
  5. Harmony stelt verscheidene activiteitstypen voor of begeleidt u bij het maken van activiteiten op basis van de gedetecteerde apparaten om uw eendruksbediening in te stellen. Als u deze activiteiten verder wilt aanpassen door extra opdrachten toe te voegen, raadpleeg dan ons artikel over Opdrachten toevoegen aan uw activiteiten.

6. U kunt nu tot 50 favoriete tv-kanalen configureren. Voer uw postcode in om lokale serviceproviders te vinden, en maak vervolgens een selectie uit een vooraf ingevulde lijst met kanalen.

7. Dat was het! Wanneer je de afstandsbediening voor het eerst gebruikt, zie je een scherm met een studieles. Tik op X aan de rechterkant om het scherm te verlaten. Om ervoor te zorgen dat het scherm met de studieles nooit meer wordt weergegeven, tik je linksboven in het venster en vervolgens op X aan de rechterkant.

Productfuncties

Functies van Harmony Ultimate Home

Druk op de knop Uit om al uw entertainmentapparaten uit te schakelen.

Tip: U hoeft niet op de knop Uit te drukken wanneer u heen en weer schakelt tussen twee activiteiten. Harmony onthoudt wat er al is ingeschakeld en wijzigt alleen wat nodig is.

Één knop, twee acties: druk de knop in voor vooruitspoelen of houdt deze langer ingedrukt om verder te gaan. Alle knoppen op uw Harmony-afstandsbediening zijn aanpasbaar met verschillende korte en lange drukacties.

Deze knop toont uw favoriete kanalen. Tik op een favoriet om naar dat kanaal te gaan. Als uw systeem uitstaat en u tikt op een favoriet, wordt de activiteit Tv kijken gestart en de tv vervolgens op dat kanaal ingesteld. U kunt favorieten ook gebruiken om snel door uw tv-gids op het scherm te navigeren.

Deze knop geeft toegang tot uw activiteiten. Tik op een activiteit om uw entertainmentsysteem aan te zetten of naar een andere activiteit te schakelen.

Veeg naar links en rechts om modi op uw scherm te veranderen. Als u in een activiteit zit, veegt u de pijl omhoog om bewegingsbediening weer te geven. U kunt ook de opdrachten op het scherm aanpassen.

Tik op dit pictogram om te schakelen tussen activiteitsmodus en thuisbedieningsmodus. Je kunt je thuisentertainmentapparaten nu direct bedienen of je thuisautomatiseringsapparaten aanpassen..

De Harmony Ultimate Home-knoppen krijgen automatisch een functie toegewezen op basis van de activiteit waarmee u bezig bent. Wanneer u tv kijkt, kunt u met de kanaalknoppen de kabel-/satellietontvanger bedienen. Tijdens het luisteren naar muziek kunt u met de kanaalknoppen naar een ander radiostation gaan.

Uw Harmony aanpassen

Je favoriete kanalen instellen

U kunt tot 50 favoriete kanalen toevoegen aan uw scherm met pictogrammen of zendernamen. Meer informatie over Favoriete kanalen toevoegen.

Al uw knoppen aanpassen en instellen.

Maak zoveel activiteiten als u zelf wilt en stel in wat elke knop doet of welke opdrachten op het scherm verschijnen.

Uw Harmony gebruiken

Verklaring van activiteiten

In tegenstelling tot andere universele afstandsbedieningen die apparaten apart kunnen bedienen, bedient Harmony een activiteit zoals Tv kijken of Gamen. U hoeft niet te kiezen welk apparaat u wilt bedienen. Start uw activiteit Tv kijken en u kunt automatisch het volume regelen voor uw stereo, en kanalen veranderen automatisch uw tv of kabel-/satellietontvanger. Bekijk deze video voor meer informatie.

Houd uw apparaten gesynchroniseerd.

Zorg dat uw Harmony gesynchroniseerd blijft met uw apparaten door uw televisie, kabel-/satellietontvanger en andere apparaten niet handmatig of met hun originele afstandsbediening aan en uit te zetten. Als iets niet werd ingeschakeld, raadpleegt u de Help-functie.

de Help-functie van Harmony Wordt een van uw apparaten niet ingeschakeld of naar de juiste ingang geschakeld? De Help-functie van Harmony stelt u een reeks vragen om alles weer te synchroniseren. Bekijk onze video voor meer informatie over de Help-functie van Harmony.

Aanvullende ondersteuningsresources

Heeft u problemen met één van uw activiteiten?

Als één van uw apparaten niet inschakelt of naar de juiste invoer wisselt, raden we aan dat u onze probleemoplosser voor activiteiten gebruikt om het probleem te isoleren en een oplossing te vinden.

Problemen oplossen

Meer doen met uw Harmony Ultimate Home-afstandsbediening

Hebt u meer vragen of suggesties?

De set-upsoftware downloaden

Afhankelijk van je afstandsbediening kun je Harmony instellen en configureren met behulp van de Harmony-software of de Harmony-app voor iOS en Android.

Downloaden

Communityforums van Harmony

Stel een vraag op de Harmony-forums. Onze productmanagers van Harmony nemen ook actief deel en bieden technisch advies.

Verkennen

Neem contact op met het Harmony-team

Harmony beschikt over een periode gratis ondersteuning via e-mail/telefoon. U heeft ook onbeperkte toegang tot onze online ondersteuningscommunity.