Kan geen verbinding maken met wifi of de verbinding wordt regelmatig verbroken

Harmony maakt verbinding met je wifi-netwerk om te synchroniseren met de Harmony-cloud. Het artikel helpt je bij het oplossen van wifi-problemen met Harmony.

Wifi-problemen tijdens de setup

Als de Harmony Hub je wifi-netwerk niet detecteert of er geen verbinding mee kan maken, probeert je het volgende:

• Zorg dat uw Wi-Fi-wachtwoord geen emoji bevat; deze worden niet ondersteund door Harmony.
  • Ontkoppel de hub van de stroomadapter, wacht 10 seconden en sluit de hub vervolgens weer aan. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat de hub opnieuw is opgestart.
  • Laat uw router een energiecyclus doorlopen door de stroomadapter te ontkoppelen, 10 seconden te wachten en deze vervolgens weer aan te sluiten.
  • Plaats de hub dichter bij uw router om problemen met het bereik uit te sluiten.
  • Controleer of uw router uitzendt in 2,4GHz en zich niet beperkt tot 5GHz. (zie de systeemvereisten)
  • Als uw router zijn naam of SSID niet uitzendt, selecteert u Verborgen netwerk in het Wi-Fi-scherm en voert u handmatig uw gegevens in.
  • Probeer via een ander apparaat een verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk en controleer of uw hiermee toegang hebt tot internet.

Hub- en appverbindingen

Als de Harmony Hub is verbonden met het Wi-Fi-netwerk tijdens de installatie, maar de Harmony-app kan de hub niet detecteren, probeert u het volgende:

• Controleer of de Harmony-app is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als de Harmony Hub.
    • Op Harmony Elite- en Ultimate-afstandsbedieningen kunt u controleren welk Wi-Fi-netwerk door de hub wordt gebruikt, door te navigeren naar Menu > Instellingen > Algemeen > Info.
  • Ontkoppel de hub van de stroomadapter, wacht 10 seconden en sluit de hub vervolgens weer aan. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat de hub opnieuw is opgestart.
  • Laat uw router een energiecyclus doorlopen door de stroomadapter te ontkoppelen, 10 seconden te wachten en deze vervolgens weer aan te sluiten.
  • Als u een 2,4GHz en 5GHz compatibele router hebt, probeert u via het 2,4GHz-netwerk verbinding te maken met uw mobiele apparaat. De Harmony Hub is niet compatibel met 5GHz Wi-Fi-frequenties.

Problemen oplossen met uw routerinstellingen

Sommige routers beschikken over een instelling waarmee kan worden voorkomen dat twee Wi-Fi-apparaten met elkaar communiceren, en waarbij alleen een op het Wi-Fi-netwerk aangesloten apparaat, zoals uw mobiele apparaat, kan communiceren met apparaten die zijn aangesloten via een netwerkkabel. Dit wordt door fabrikanten (maar niet universeel) Internal Station Connection genoemd. Hier vindt u een lijst met andere gebruikelijke namen voor deze instelling.

• Fabrikant
    Naam van instelling
  • Asus
    AP-isolatie
  • Cisco
    Draadloze isolatie
  • D-Link
    WLAN-partitie
  • Linksys
    AP-isolatie
  • Netgear
    Draadloze isolatie

Raadpleeg de handleiding van uw router voor meer informatie over hoe u dit kunt uitschakelen.

Problemen oplossen via de desktopsoftware

Gebruik deze stappen om Wi-Fi-instellingen opnieuw te configureren met behulp van de MyHarmony-desktopsoftware.

1. Meld u aan bij uw account via de MyHarmony-desktopsoftware.
  2. Selecteer uw afstandsbediening in de galerie met afstandsbedieningen.
  3. Selecteer de tab Instellingen aan de linkerkant van het scherm.
  4. Selecteer Instellen/Wi-Fi-instellingen wijzigen en volg de instructies op het scherm.
    (Mogelijk moet u Meer > > selecteren om deze optie te zien.)
MyHarmony - Wi-Fi-instellingen wijzigen

Problemen met de hub- en appverbinding oplossen

Als de Harmony-app werkt met de Harmony Hub maar geen verbinding meer kan maken, kan het zijn dat u een diepere netwerkscan moet uitvoeren om de communicatie weer tot stand te brengen.

• Wacht op het scherm VERBINDEN MET HUB ongeveer één minuut totdat uw hub verschijnt.
  • Verschijnt uw hub niet, druk dan op het pictogram ( ? ) in de rechterbovenhoek.
  • Selecteer GEAVANCEERDE SCAN. De Harmony-app probeert uw hub nu te detecteren op alle mogelijke IP-adressen.
    Als uw router is geconfigureerd om een statische IP aan Harmony Hub toe te wijzen, kunt u deze ook handmatig invoeren.

• Harmony-app - Geavanceerde hubverbinding

Handmatig verbinden met uw hub

Als de geavanceerde scan niet werkt, kunt u met de knop Handmatig verbinden een Bluetooth-verbinding maken tussen de Harmony-app en de hub zodat deze netwerkinformatie kunnen uitwisselen.

• Selecteer op het scherm KAN HUB NIET VINDEN de optie Handmatig verbinden.
  • Als Bluetooth niet is ingeschakeld, vraagt de app u om Bluetooth in te schakelen.
  • U wordt gevraagd om de koppeling tussen de app en hub te starten door op de knop Pair/Reset op de achterkant van de hub te drukken.
  • Wanneer de koppeling is voltooid, zou de Harmony-app de hub via Wi-Fi moeten kunnen detecteren.

• Harmony-app - Handmatig verbinden met hub

De verbinding wordt vaak verbroken

Probeer het volgende als uw Harmony Hub een verbinding kan maken met het Wi-Fi-netwerk, maar de verbinding wordt regelmatig verbroken:

• Zet de Harmony Hub dichter bij uw router.
  • Werk de firmware van uw router bij. Hiermee worden veel adresverbindingsproblemen opgelost.
  • Wijzig de kanaalfrequentie van uw router om storingsproblemen uit te sluiten. Raadpleeg de handleiding van uw router voor meer informatie over het wijzigen van een kanaal.
  • Controleer of andere huishoudelijke artikelen uw Wi-Fi-netwerk verstoren wanneer deze zijn ingeschakeld. De meeste problemen worden veroorzaakt door magnetrons, draadloze telefoons en babyfoons.

Wifi-problemen tijdens de setup

Als Harmony Blaster je wifi-thuisnetwerk niet vindt of er geen verbinding mee maakt, kunnen de volgende stappen helpen bij het oplossen van je probleem:

• Zorg dat uw Wi-Fi-wachtwoord geen emoji bevat; deze worden niet ondersteund door Harmony.
  • Ontkoppel de blaster van de stroomadapter, wacht 10 seconden en sluit de hub vervolgens weer aan.
  • Laat uw router een energiecyclus doorlopen door de stroomadapter te ontkoppelen, 10 seconden te wachten en deze vervolgens weer aan te sluiten.
  • Plaats de blaster dichter bij je router om problemen met het bereik uit te sluiten.
  • Als je router zijn naam of SSID niet uitzendt, selecteer je Overig en voer je handmatig je gegevens in.
  • Probeer via een ander apparaat een verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk en controleer of uw hiermee toegang hebt tot internet.

Blaster- en appverbindingen

Als uw blaster tijdens de setup verbinding heeft gemaakt met wifi, maar de mobiele Express-app deze niet kan vinden, kunnen de volgende stappen je helpen bij het oplossen van je probleem:

• Controleer of de mobiele Harmony Express-app is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Harmony Blaster.
  • U kunt controleren op welk wifi-netwerk de blaster zit door te navigeren naar Ruimte-instellingen > Wifi.
  • Ontkoppel de blaster van de stroomadapter, wacht 10 seconden en sluit de blaster vervolgens weer aan. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat de blaster opnieuw is opgestart.
  • Laat uw router een energiecyclus doorlopen door de stroomadapter te ontkoppelen, 10 seconden te wachten en deze vervolgens weer aan te sluiten.
  • Als u een 2,4GHz en 5GHz compatibele router hebt, probeert u via het 2,4GHz-netwerk verbinding te maken met uw mobiele apparaat. De Harmony Hub is niet compatibel met 5GHz Wi-Fi-frequenties.

De verbinding wordt vaak verbroken

Als je Harmony Blaster verbinding maakt met wifi, maar de verbinding vaak verbroken wordt, kunnen de volgende stappen helpen bij het oplossen van je probleem:

• Plaats je blaster dichter bij de router om eventuele problemen met het bereik uit te sluiten.
  • Werk de firmware van uw router bij. Hiermee worden veel adresverbindingsproblemen opgelost.
  • Wijzig de kanaalfrequentie van uw router om storingsproblemen uit te sluiten.
  • Controleer of andere huishoudelijke artikelen je wifi-verbinding verstoren.
    • De meeste problemen worden veroorzaakt door magnetrons, draadloze telefoons en babyfoons.

Routerondersteuning

Harmony is compatibel met 2,4Ghz-band Wi-Fi-routers die 802,11 g/n standaarden en WEP 64/128-, WPA Personal- en WPA2-AES-codering ondersteunen. Harmony biedt geen ondersteuning voor 5GHz-frequenties, de 802.11 a/b standaard of WPS.

Niet alle routers worden echter op dezelfde manier geproduceerd en sommige klanten hebben incompatibiliteit gemeld met:

• Actiontec M142WR
  • D-Link DIR655A (Hardwareversie A4)
  • Trendnet TEW-633GR

Het Harmony-team heeft de onderstaande routers met succes getest. De firmware, hardwarerevisie en configuratie van uw specifieke router kan echter verschillen. Meer hulp nodig? We raden u aan onze online ondersteuningscommunity te raadplegen met details over uw configuratie.

• Apple AirPort Extreme (FW 7.6.1)
  • ASUS RT N16 (FW 3.0.0.4.260)
  • Belkin F9K1102v1
  • Belkin F7D1301v1 (FW 1.00.19)
  • Belkin F7D2301v1 (FW 1.00.19)
  • Belkin F7D302v1 (FW 1.00.25)
  • Belkin N300 (FW 1.00.19)
  • DLink DIR 665/RE (FW 2.00NA)
  • Linksys/ Cisco E1200 (FW 2.0.01)
  • Linksys/ Cisco E2000 (FW 1.0.04)
  • Linksys/ Cisco E2500 (FW 1.0.01)
  • Linksys/ Cisco WRT120N (FW 2.0.01)
  • Linksys/ Cisco WRT310N V2 (FW 2.0.01)
  • Medialink MWN-WAPR150N (FW H2 v3.3.5w M)
  • Netgear N150 WGR614 (FW 1.0.0.10BRIC)
  • Netgear N150 WNR1000v2
  • Netgear N300 WRN2000v3 (FW 1.1.1.58)
  • Netgear N600 WNDR3700v3 (FW )
  • TP-Link WR1043ND (FW 3.13.12)
  • ZyXEL NBG4615 (FW v1.00 BWQ.2)