Aan de slag met Harmony Smart Keyboard

Bekijk de setup-studieles: uw thuisentertainmentapparaten toevoegen, uw eendruksactiviteiten instellen en meer te weten komen over het gebruik van uw Smart Keyboard. Al ingesteld en er werkt iets niet? Onze probleemoplossers en ondersteuningsartikelen zijn er om u te helpen.

Laten we aan de slag gaan!

Harmony detecteren
Inhoud van de doos
De Harmony Hub plaatsen
De Harmony-app downloaden
Apparaten en activiteiten toevoegen
Productfuncties
Ondersteuningsartikelen
Menu

Hoe werkt de Harmony?

Uw Harmony Smart Keyboard geeft een geheel nieuwe invulling aan couchsurfing. Stream media met eenvoudiger zoeken en navigeren, evenals bediening van Harmony-thuisbioscoop.

Met Smart Keyboard kunt u de afstandsbedieningen van 8 van uw thuisentertainmentapparaten combineren tot één afstandsbediening. Zo kunt, en moet, u die andere afstandsbedieningen uit het zicht bewaren!

De mobiele Harmony-app begeleidt u bij uw set-up. MyHarmony helpt u ook met het maken van activiteiten (of scènes) waardoor televisie kijken en gamen slechts een druk op de knop zijn verwijderd.

We gaan van start.

Verklaring van Harmony-activiteiten

Inhoud van de doos

Harmony Smart Keyboard

Met het Harmony Smart Keyboard kunt u tekst invoeren op computers, gameconsoles, aangesloten media-apparaten en kunt u met de muis navigeren op computers en ondersteunde apps.

Twee AA-batterijen zijn meegeleverd.

Harmony Hub

De Harmony Hub is de spil in uw thuisentertainmentsysteem. U plaatst deze dichtbij uw televisie, kabel-/satellietontvanger, gameconsole of ander apparaat. De Harmony Hub maakt gebruik van Infrarood- (IR), Bluetooth-, Wi-Fi- en de meegeleverde USB-ontvangers om al uw apparaten te bedienen.

Omdat het Harmony Smart Keyboard de opdrachten via de Harmony Hub verstuurt, moet de hub altijd aan staan.

USB-ontvanger (x2)

Als een van uw apparaten geen ondersteuning voor Bluetooth heeft, kunt u een USB-ontvanger in de USB-poort van dat apparaat plaatsen. Dan kunt u tekst invoeren.

De USB-ontvangers hebben verbinding met de hub via een radiofrequentiesignaal (RF) dat goed werkt in normale woonkameromgevingen en geen hinder ondervindt van een kastdeur bijvoorbeeld.

Stroomadapter

Sluit een stroomadapter op de Harmony Hub aan. Het duurt 30 seconden voor de hub is ingeschakeld.

IR-miniblaster

De IR-miniblasters worden aangesloten op de achterkant van de hub en helpen het bereik te vergroten van apparaten die via infrarood worden bediend.

Gebruik dit als uw entertainmentsysteem in een afgesloten kast staat en u apparaten achter kastdeuren hebt staan.

Het gebruik van de IR-miniblaster is wel of niet nodig, afhankelijk van uw opstelling.

USB-verlengsnoer

Met het USB-verlengsnoer kunt u de USB-ontvanger gemakkelijker op lastig bereikbare USB-poorten aansluiten. U kunt het USB-verlengsnoer ook gebruiken om het bereik van de USB-ontvanger te verbeteren als de tekstinvoer traag verloopt.

Het gebruik van het USB-verlengsnoer is wel of niet nodig, afhankelijk van uw set-up.

USB-kabel

Als uw mobiele apparaat geen ondersteuning biedt voor Bluetooth LE-technologie, kunt u met de USB-kabel de Harmony Hub op uw computer aansluiten zodat de aanmeldgegevens voor uw Wi-Fi-thuisnetwerk kunnen worden opgeslagen op de hub. De Harmony Hub maakt gebruik van Wi-Fi om met de Harmony-app te communiceren, die wordt gebruikt voor zowel set-up als extra bediening.

Het gebruik van de USB-kabel is wel of niet nodig, afhankelijk van uw set-up.

Smart Keyboard en Harmony Hub plaatsen

Juiste positie voor Harmony Hub

Open kasten
  • Plaats de Harmony Hub bovenop uw kast of op een grote open plank die nergens door wordt belemmerd.
  • IR-signalen die vanaf de hub worden gestuurd, ketsen af op wanden en andere oppervlakken voordat ze bij uw apparaten terechtkomen. Een directe zichtlijn is meestal niet nodig.
Gesloten kasten
  • Plaats de Harmony Hub in de kast, op of naast de meeste apparaten.
  • IR-signalen die vanaf de hub worden gestuurd, ketsen af op wanden, de binnenkant van kasten en andere oppervlakken voordat ze bij uw apparaten terechtkomen. Een directe zichtlijn is meestal niet nodig.
  • Sluit de IR-miniblaster aan op de achterzijde van de hub en plaats deze bovenop de kast zodat deze de IR-signalen naar uw televisie kan sturen.

Harmony Hub inschakelen

Sluit de meegeleverde voedingsadapter aan op de Harmony Hub. Het duurt 30 seconden voordat de hub is opgestart.

Smart Keyboard aanzetten

Trek de batterijlipjes uit de achterkant van uw toetsenbord.

Zet de Aan/uit-knop op Aan.

Klaar!

De Harmony-app downloaden en Wi-Fi instellen

1. Ga naar de iTunes App Store of Google Play en zoek naar de Harmony-app.

2. Start de app en selecteer Nieuwe Hub instellen.

Heeft u een oudere iPhone?

Voor iPhone 4, iPad 2 of iPod Touch 5 en eerder moet u uw Harmony Hub eerst instellen via een computer. Download de Harmony-desktopsoftware, maak een account, sluit uw hub aan en ga door met de Wi-Fi-installatie. Na voltooiing wordt set-up voortgezet via uw telefoon of tablet.

3. Ga verder met de volgende schermen volgens de instructies:

• Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld op uw iPhone.
    • Zorg dat uw telefoon is verbonden met uw Wi-Fi-thuisnetwerk.
    • Zorg dat de Harmony Hub is ingeschakeld.
    • De Harmony-app hoort uw hub na enkele seconden te vinden.
    Problemen?

Probeer Bluetooth uit te schakelen en opnieuw in te schakelen op uw telefoon.

Bekijk ons ondersteuningsartikel:
    De Harmony-app kan de Harmony Hub niet vinden.

4. Zodra uw telefoon en de hub zijn gekoppeld via Bluetooth, wordt u gevraagd uw Wi-Fi-aanmeldingsgegevens in te voeren.

Apparaten, activiteiten en thuisbediening toevoegen

1. Als u al een Harmony-account heeft, kunt u zich aanmelden.

Anders selecteert u ACCOUNT MAKEN.

2. U wordt langs verschillende schermen geleid waarin wordt uitgelegd hoe het Harmony Smart Keyboard werkt.

3. Als u al een Harmony-afstandsbediening hebt en de apparaten en activiteiten daarvan wilt importeren, kunt u deze inderdaad kopiëren naar uw nieuwe Harmony Smart Keyboard. Als u nog geen Harmony-afstandsbediening heeft, selecteert u Nee, nieuwe instellen.

4. Uw apparaten invoeren:

• Harmony probeert eerst om enkele van uw verbonden apparaten te detecteren zoals Sonos, Roku en Philips Hue.
    • Druk op de knop Apparaat toevoegen onder aan uw scherm om extra thuisentertainment- en thuisautomatiseringsapparaten toe te voegen.
    • Indien vereist, vraagt Harmony u de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren voor enkele van uw diensten zodat we met deze in contact kunnen komen.
    • Hulp nodig voor het vinden van uw modelnummer? Dit artikel is wellicht nuttig: Het modelnummer van uw apparaat vinden
  5. Harmony stelt verscheidene activiteitstypen voor of begeleidt u bij het maken van activiteiten op basis van de gedetecteerde apparaten om uw eendruksbediening in te stellen. Als u deze activiteiten verder wilt aanpassen door extra opdrachten toe te voegen, raadpleeg dan ons artikel over Opdrachten toevoegen aan uw activiteiten.

6. U kunt nu tot 50 favoriete tv-kanalen configureren. Voer uw postcode in om lokale serviceproviders te vinden, en maak vervolgens een selectie uit een vooraf ingevulde lijst met kanalen.

7. Dan bent u klaar.

Productfuncties

Functies van Harmony Smart Keyboard

Schakel het keyboard in of uit met deze schakelaar. Ook als het keyboard is uitgeschakeld, kan de Harmony-app worden gebruikt om uw entertainmentsysteem te bedienen.

Als u de kleurentoetsen gebruikt in combinatie met de Fn-toets, kunt u navigeren in de menu's van PS3, Xbox en sommige DVR-menu's van kabel-/satellietontvangers.

Deze toetsen kunnen worden aangepast met de Harmony-app en hebben speciale functies afhankelijk van de activiteit waarin u zich bevindt.

Kleurentoetsen

Harmony-activiteitenknoppen bieden toegang tot 6 verschillende activiteiten met één druk op de knop. Voor 3 activiteiten drukt u kort en voor 3 verdere activiteiten drukt u iets langer.

Bekijk een aangesloten computer op uw tv, kijk naar tv, kijk naar een film of voer een van de andere aangepaste activiteiten uit die u kunt maken op de Harmony-app.

Activiteitstoetsen

Met de trackpad navigeert u door aangesloten computers en/of gameconsoles/smart tv-apps die ondersteuning bieden voor een muis.

Gebruik twee vingers om omhoog en omlaag te scrollen door webpagina's, tik om te klikken en als u Windows 8® gebruikt, zijn ook randgebaren ondersteund.

De Windows-toets functioneert ook als de 'Menu'-knop op apparaten zoals PS3 en Xbox, en als de Command-toets op Mac-computers.

Windows-toets

Ga snel naar 3 veelgebruikte knoppen. Deze kunnen verder worden aangepast met de Harmony-app en zijn uniek voor elke activiteit.

DVR-toetsen

Wanneer u het Smart Keyboard met twee handen vasthoudt, kunt u uw rechterduim op het trackpad gebruiken en tegelijkertijd deze handig geplaatste extra linkerknop met uw linkerhand gebruiken.

Linkerkliktoets

Deze toets in combinatie met de Fn-toets werkt ook als Page Up/Down op uw computer of Kanaal omhoog/omlaag op uw kabel-/satellietontvangers.

Richtingstoetsen

Druk op de knop Uit om al uw entertainmentapparaten uit te schakelen.

Tip: U hoeft niet op de knop Uit te drukken wanneer u heen en weer schakelt tussen twee activiteiten. Harmony onthoudt wat er al is ingeschakeld en wijzigt alleen wat nodig is.

Uit-toets

Uw Smart Keyboard aanpassen

Voeg tot 50 favoriete kanalen toe aan de Harmony-app. Kom meer te weten over Favoriete kanalen toevoegen.

Maak zoveel activiteiten als u wilt en stel in welke opdrachten uw toetsenbordknoppen sturen. Harmony gebruikt slimme standaardinstellingen, maar u kunt ze volledig op uw wensen afstemmen. U kunt ook aanpassen welke opdrachten op uw mobiele apparaat worden weergegeven.

Uw Harmony gebruiken

Hoe werken activiteiten? In tegenstelling tot andere universele afstandsbedieningen die apparaten apart kunnen bedienen, bedient Harmony een activiteit zoals Tv kijken of Gamen. U hoeft niet te kiezen welk apparaat u wilt bedienen. Start uw activiteit Tv kijken en u kunt automatisch het volume regelen voor uw stereo, en kanalen veranderen automatisch uw tv of kabel-/satellietontvanger. Bekijk deze video voor meer informatie.

Houd uw apparaten gesynchroniseerd. Zorg dat uw Harmony gesynchroniseerd blijft met uw apparaten door uw televisie, kabel-/satellietontvanger en andere apparaten niet handmatig of met hun originele afstandsbediening aan en uit te zetten. Als iets niet werd ingeschakeld, raadpleegt u de Help-functie.

Help-functie van Harmony. Wordt een van uw apparaten niet ingeschakeld of naar de juiste ingang geschakeld? De Help-functie van Harmony bevindt zich in de Harmony-app en stelt u een reeks vragen om alles weer te synchroniseren. Bekijk onze video voor meer informatie over de Help-functie van Harmony.

Aanvullende ondersteuningsresources

Heeft u problemen met één van uw activiteiten?

Als één van uw apparaten niet inschakelt of naar de juiste invoer wisselt, raden we aan dat u onze probleemoplosser voor activiteiten gebruikt om het probleem te isoleren en een oplossing te vinden.

Problemen oplossen

Meer doen met het Harmony Smart Keyboard

Hebt u meer vragen of suggesties?

De set-upsoftware downloaden

Afhankelijk van uw afstandsbediening kunt u Harmony instellen en configureren met de MyHarmony-desktopsoftware of de Harmony-app voor iOS en Android.

Downloaden

Communityforums van Harmony

Stel een vraag op de Harmony-forums. Onze productmanagers van Harmony nemen ook actief deel en bieden technisch advies.

Verkennen

Neem contact op met het Harmony-team

Harmony beschikt over een periode gratis ondersteuning via e-mail/telefoon. U heeft ook onbeperkte toegang tot onze online ondersteuningscommunity.